Secretele istoriei

Secretele vietii sale amoroase ale Regelui Mihai I

Publicat: 13 mart. 2015
3

Regele Mihai I al Romaniei a avut o viata zbuciumata. In plan amoros, insa a fost destul de discret.

Prima iubita a Regelui a fost Lulu Malaxa, fiica marelui, dar controversatului industrias interbelic Nicolae Malaxa. Cei doi s-au cunoscut in vara anului 1938 cand nici unul nu implinise 18 ani. Erau la prima lor dragoste si auspiciile pareau fericite, atat Carol al II-lea, cat si Nicolae Malaxa incurajand relatia.

Abdicarea Regelui Carol al II-lea in toamna anului 1940 l-a adus pe Mihai pe tronul ramas liber. Relatia Printului redevenit Rege al Romaniei cu Lulu Malaxa s-a rupt din ratiuni de stat si din influentele familiei. Lulu Malaxa s-a casatorit cu medicul George Emil Palade.

O poveste mai putin stiuta a fost cea legata de o faimoasa actrita italianca cu care Regel ear fi avut o relatie. Regele Mihai a cunoscut-o pe actrita Mariella Lotti in 1939, cand ambii aveau 18 ani. Actrita se afla in Romania pentru a da o prima reprezentatie de gala la teatrul regal din Bucuresti.

Vezi si Viata de familie a Printesei Dagmar a Danemarcei

Povestea a iesit, insa la iveala in 1948 cand jurnalul France Dimanche relata despre povestea de dragoste dintre Regele Mihai al Romaniei si actrita italiana, celebra in epoca, Mariella Lotti.

Conform cotidianului, actrita ar fi stat o perioada la Bucuresti pentru a fi alaturi de iubitul ei. Nevoita sa plece in Italia, pentru a onora mai multe contracte, Mariella i-a scris nenumarate scrisori de dragoste Regelui Mihai, care nu i-a raspuns cu aceeasi afectiune.

Vezi si Viata de familie a Augustei Viktoria de Schleswig-Holstein

Drept urmare, publicatia France Dimanche isi anunta cititorii prin titlul de la prima pagina ca “Abandonata de Mihai de Romania, actrita Mariella Lotti se retrage la manastire”.

In aprilie 1948, cand a aparut materialul in France Dimanche, Regele Mihai se afla de cateva luni in exil si era logodit cu printesa Ana de Bourbon-Parma, cu care avea sa se casatoreasca in luna iunie a aceluiasi an. In acest context, France Dimanche scotea la lumina o poveste de dragoste nestiuta, care se consumase inaintea logodnei regelui.

Totusi, p utem spune ca marea sa iubire a fost printesa Ana. Povestea regala a iubirii dintre Mihai si Ana incepe in anul 1947, in Londra, acolo unde cei doi s-au cunoscut. Regele Mihai, insotit de mama sa, Regina Elena, au participat la casatoria Principesei Elisabeta II a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh.

Dupa ce s-au impresionat reciproc, la numai o saptamana de cand s-au cunoscut, Regele Mihai i-a cerut mana Principesei Ana de Bourbon-Parma.

Adauga un comentariu