News Flash:

Secretele vinului rosu

8 Iunie 2010
2224 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu recent realizat in Japonia a demonstrat ca vorba aceea, "vin rosu numai cu carne rosie, vin alb doar cu peste", nu este deloc in vant. Gustul neplacut pe care il simtim cand consumam din cel rosu cu peste are o explicatie in fierul pe care il contine bautura.

Soiurile rosii cu o concentratie mica-mica de fier pot fi savurate insa si cu fructe de mare. Acum ca am lamurit problema, trecem la concluzii ale doctorilor, care ne vor face sa batem drumul pana la cel mai apropiat magazin sau sa sunam la tara sa intrebam ce se mai aude cu situatia sticlelor prin beci.

Conditia ca subtitlul sa fie valabil este moderatia. Consumul scazut spre moderat, in special de vin rosu, reduce mai toate cauzele mortalitatii, in vreme ce consumul excesiv distruge multiple organe. Secretul sta in special in rezveratrol, unul dintre polifenolii din continut. El ne-ar proteja si de cancere, si inima, si creierul, ne-ar tine departe de bolile batranetii, ne-ar feri de diabet si de obezitate. Le luam pas cu pas. Sau picatura cu picatura daca vreti.

Specialistii din Seattle ne dau vestea cu protectia prostatei - potrivit lor, barbatii care beau intre 4 si 7 pahare de vin rosu pe saptamana prezinta cu 52% mai putine riscuri de a primi diagnosticul de cancer al prostatei, prin comparatie cu cei care nu consuma deloc vin. Tot acesti experti sunt de parere ca vinul rosu protejeaza in special impo­triva cancerelor avansate sau agresive. (sursa: csid.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019563 (s)