La psiholog

Secretul angajatilor care stiu sa lucreze eficient de acasa

Publicat: 04 ian. 2015
Unii sefi stiu ca avantajul unei echipe nu se rezuma la inteligenta fiecarui individ in parte, ci mai degraba tine de capacitatea de a munci impreuna, scrie Medicaldaily.com. In zilele noastre, se presupune ca buna functionare a unei echipe este amenintata de tehnologie: angajatii nu mai sunt limitati de intalnirile de la locul de munca, gratie dezvoltarii diverselor instrumente moderne de comunicare si unii experti se intreaba daca oamenii pot lucra la fel de bine in mediul online. Un studiu recent sugereaza ca angajatii pot munci la fel de bine de acasa ca si din cadrul companiei – cat timp dispun de o calitate psihologica importanta.

Stresul profesional, factor de risc pentru dementa senila 

„Studiile noastre arata ca factori similari influenteaza inteligenta colectiva atat in cazul angajatilor de la birou, cat si in cel al persoanelor care lucreaza de acasa”, a declarat Anita Woolley, profesoara in cadrul Facultatii de Afaceri Tepper din cadrul Universitatii Carnegie.

Locul de munca te poate imbolnavi 

Inteligenta colectiva este termenul folosit de Woolley pentru a „masura” eficienta generala a unui grup. „O echipa formata din oameni inteligenti nu este neaparat mai inteligenta”, a explicat Woolley, potrivit gandul.info, care citeaza medicaldaily.com. Munca de acasa si in mediul online nu are o influenta semnificativa asupra inteligentei colective a angajatilor si un punct forte al echipelor este Teoria Mintii. Aceasta se refera la capacitatea unei persoane de a prezice starea psihica a celorlalti.

Casnicia, amenintata daca barbatul isi pierde locul de munca 

Woolley a descoperit o „legatura importanta” intre Teoria Mintii oamenilor si inteligenta colectiva a unui grup. Cercetatorii spera ca studiile psihologice sa ofere o noua perspectiva pentru managerii care vor sa analizeze cat mai corect succesul angajatilor „detasati” la domiciliu.


loading...

Adauga un comentariu