Magazin

SECRETUL ascuns pe teritoriul ROMANIEI de mii de ani!

Publicat: 02 iun. 2014
Un mare secret despre istoria Romaniei a fost ascuns vreme indelungata, acesta iesind la iveala recent. Mai precis, in zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume (18.000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vreodata, dar si cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8.000 ani inainte de Christos).

Vezi si Descoperire incredibila! Minunea are 3.000 de ani, dimensiunile unei piramide egiptene

Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii sau fenicienii. Traco-dacii reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa – Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa, chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista. 

Scrisul si istoria au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului. Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata. De altfel, Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi, pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.
Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient. Traco-dacii erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa. In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii). Confom marturiilor lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana si in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.
Istoricul Herodot ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor, Moldova de astazi. Zona Nord-Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru. Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole (Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati. Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange demonstreaza un alt miracol: in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri. Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii, potrivit obiectiv.info.


loading...

Comentarii
  • Iar suntem cei mai destepti din partea asta de galaxie. Noi am descoperit bordeiele (si se pare ca am ramas la stadiu ala; roata apa calda arcul PM Kalashnikov focul (si am ars padurile).
    Prea ne credem OMBILLICO DEL MONDO cand de fapt suntem niste neica nimeni pe planeta.

Adauga un comentariu