Dragoste

Secretul cuplurilor care au succes in mentinerea unei legaturi pozitive intre parteneri

Publicat: 11 iun. 2019
6

Exista si cupluri care au succes in mentinerea unei legaturi pozitive intre parteneri, atat emotional cat si sexual. Ei au o relatie integrata, care include trasparenta in comunicare, acord comun in luarea deciziilor si implicare deopotriva in mentinerea energiei erotice in viata lor sexuala.

O relatie sexuala satisfacatoare integreaza mai multe elemente. Ea evolueaza din sincronizarea care exista intre doi parteneri la nivel de valori, dorinte, asteptari si temeri privind evolutia cuplului, scopurile in viata, atat personale cat si ale cuplului. Practic este acel sentiment ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Iar daca se mentine aceasta traire, relatia va avea succes pe toate planurile.

Vezi si: Sase semne ca trebuie sa te desparti de partenerul tau

De aceea ne si este atat de des recomandat ca in alegerea partenerului sa tinem cont de lucrurile pe care le avem in comun si nu atat de mult de atractie.

In cuplu este importanta transparenta. Aceasta inseamna o comunicare deschisa si sincera cu partenerul. Acest lucru presupune atat dezvaluiri din partea ta cat si interes in a-i asculta dorintele, asteptarile si a accepta diferentele dintre voi. Iar aceste lucruri se fac fara a judeca, fara inhibitii si fara a deveni defensivi. Nu este usor si aveti nevoie de exercitiu. Dar este o investitie importanta in relatia voastra.

Un alt rol important il are impartirea sarcinilor din viata de zi cu zi, fara ca unul sa fie dominant in aspectele comune ale cuplului. Iar daca in procesul de luare a unei decizii, ganditi diferit, ambii trebuie sa luati in calcul care decizie este mai potrivita pentru relatia voastra.

Urmand acesti pasi va veti simti mai confortabil in relatia voastra, iar comunicarea deschisa va avea efecte pozitive si asupra dorintelor si nevoilor voastre sexuale. Totodata inseamna sa aveti mereu timp unul pentru celalalt si sa fiti alaturi emotional, fizic, sexual. Si da, frecventa actelor sexuale contribuie si ea la satisfactia relationala pe termen lung.

Adauga un comentariu