International

Secretul FABULOS pe care rusii l-au tinut vreme de cinci decenii

Publicat: 19 sept. 2012
1

Rusia va deveni numarul 1 mondial daca va incepe sa exploateze acest zacamant gasit in Siberia. Descoperit in 1970 sub un crater  vechi de 35 de milioane de ani, format in urma coliziunii unui asteroid cu Pamantul, zacamantul de diamante a fost unul din cele mai bine pazite secrete ale rusilor pana in prezent.

In cele din urma, guvernul s-a decis sa le ofere savantilor de la Institutul de Geologie Novosibirsk permisiunea de a dezvalui jurnalistilor informatii si detalii despre „comoara din adancuri”.

Potrivit datelor furnizate presei, zacamantul ar ascunde pietre de doua ori mai dure decat cele care se gasesc pe piata, fiind ideale pentru uz industrial sau stiintific.

„Resursele de diamante super-dure continute de zacamantul Popigai sunt de zece ori mai mari decat toate rezervele cunoscute la nivel mondial.(…) Vorbim de trilioane de carate. Prin comparatie, rezervele actuale din Yakutia sunt estimate la un miliard de carate”, spune Nikolai Pokhilenko, directorul Institutului de Geologie si Mineralogie Novosibirsk.
sursa: antena3.ro

Adauga un comentariu