Plante medicinale

Secretul indian care scade nivelul colesterolului rau

Publicat: 12 iun. 2017
7
Ginsengul indian sau ashwagandha este un arbust cultivat in India de Vest, Gujarat, Punjab si in Himalaya, si folosit de mii de ani in tratamentele Ayurveda – medicina traditionala indiana. A primit numele de ashwagandha deoarece radacinile sale au miros de cal (ashwa = cal, gandha = miros). Localnicii ii mai spun si „varaha karni”, pentru ca frunzele sale seamana cu urechea unui porc. Planta este folosita ca remediu in cazuri de artrite, probleme ginecologice, slabiciune, oboseala si inflamatii. Cea mai utilizata parte a acestei plante este radacina, caracterizata de un gust dulce-amarui.
Majoritatea proprietatilor medicinale ale ashwagandha sunt atribuite compusilor chimici cunoscuti sub numele de vitanolide pe care ii contine. Planta este folosita ca adaptogen, deoarece sporeste rezistenta, este un excelent tonic, dar in acelasi timp si sedativ atunci cand organismul are nevoie.

Ai aceste simptome? Iata ce inseamna!
in plus, ginsengul indian imbunatateste memoria, contracareaza efectele stresului si relaxeaza mintea. De asemenea, actioneaza ca un sedativ atunci cand corpul da semne ca are nevoie de odihna.
Ashwagandha poate fi folosita ca adjuvant in cazul bolii Alzheimer, precum si in cazurile de pierderi de memorie.
Pacientii aflati in convalescenta vor avea mai multa energie si pot reveni la rutina normala mai repede atunci cand iau aceasta planta, deoarece intareste organismul, stimuland activitatea sistemului imunitar si crescand nivelul de energie al corpului. Acesta este motivul pentru care este recomandata si pacientilor afectati de HIV.
Ginsengul indian are si proprietati antiinflamatorii si a fost folosit cu succes in tratamentul artritei si reumatismului. Compusii din aceasta planta reduc inflamatia din articulatii si ajuta incheieturile sa se miste cu mai multa usurinta.
Aceste calitati fac ca planta sa fie considerata un adevarat agent de intinerire, care combate imbatranirea precoce.
Ashwagandha reduce tensiunea arteriala, actioneaza ca diuretic, ajutand la eliminarea toxinelor din corp si este recomandata si femeilor insarcinate, deoarece previne avorturile spontane, stabilizand sarcina. Uleiurile care au la baza aceasta planta sunt folosite la masaj pentru ameliorarea simptomelor in cazuri de paralizii, epilepsie sau insomnie.
Planta este indicata si copiilor care sunt anemici si lipsiti de vlaga, deoarece le reda apetitul, duce la cresterea in greutate a micutilor si ii face mai energici.
Folosirea regulata de ashwagandha scade nivelul colesterolului rau din sange.

Ce se intampla in corp daca sari peste micul dejun
sursa: taifasuri.ro
Adauga un comentariu