Eveniment-Social

Secretul locului din Iasi de unde au plecat celebritati in America si Europa – GALERIE FOTO

Publicat: 20 feb. 2013

@ An de an, aflat in elita invatamantului romanesc si mondial, Colegiul National Emil Racovita se poate mandri cu absolventi celebri care au ajuns in Statele Unite ale Americii sau in intreaga Europa @ De la Florin Manolache, reputat profesor de Informatica la Mellon College of Science, la Andrei Pintilie, participant la campionatele mondiale de karate traditional sau la Madalina Darabana, admisa la Universitatea din Manchester, „campioana” olimpica la Chimie, Ana Maria Istrate, toate acestea sunt exemple de invidiat

Colegiul National Emil Racovita, situat, in anul 2010, pe locul I in topul rezultatelor nationale la Bacalaureat, este, cu adevarat, locul de unde au plecat absolventi aflati in elita invatamantului romanesc. Deruland in aceasta perioada o noua editie a programului intitulat „Ziua Portilor Deschise„, cu ajutorul elevilor si a cadrelor didactice, institutia a realizat o pagina cu povestile de succes ale unor oameni reprezentativi pentru comunitatea colegiului. Condus foarte mult timp de reputatul prof. Seryl Talpalaru si acum de prof. Paula Gavrilescu, acestia au reusit sa aduca in prim-planul Iasului exemple de reusita pe plan profesional. Remarcabil la acest colegiu este faptul ca din 1980 si pana acum, niciun absolvent de clasa a XII-a, la zi, nu a picat Bac-ul.

Galeria excelentei de la Racovita

Recent, prezent la o intalnire cu actualii elevi de la Racovita, Florin Manolache, profesor de Informatica la Mellon College of Science Statele Unite Americii (SUA) a tinut sa arate, intr-un interviu realizat de prof. Genoveva Butnaru, faptul ca: „invatamântul românesc pune foarte mare accent pe excelenta, pe competenta. Dar nicaieri în orele de curs nu se explicau importanta comunicarii si a lucrului în echipa pentru a avea succes în societate. Spre norocul meu, de la domnul diriginte, prof. Seryl Talpalaru, am învatat foarte multe în acest sens. Totusi, în lipsa unei abordari sistematice a acestor abilitati, mi-au trebuit ani de cautari si o serie de insuccese ca sa descopar cât de importante sunt comunicarea si tactul, si apoi sa le aplic în viata si în cariera mea”, aprecia acesta. Traditia este mentinuta de   tineri precum Andrei Pintilie, participant la campionatele mondiale de karate traditional sau Madalina Darabana, admisa la Universitatea din Manchester, respectiv „campioana” olimpica la Chimie, Ana Maria Istrate. Pe de alta parte, la inceputul acestei luni, trei eleve de la Racovita s-au calificat la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO). La competitia care va avea loc la Luxemburg în luna martie 2013, România va fi reprezentata de sase elevi, dintre care trei sunt iesencele: Diana Costantin, Ruxandra Tesloianu si Camelia Diaconu, din clasa a X-a. Acestea vor concura la disciplinele: Biologie, Chimie si Fizica. „Reusita celor trei eleve continua o traditie a colegiului, pentru ca, în 2010, Ana-Maria Istrate a obtinut medalia de aur la EUSO. Si rezultatul de anul acesta este încununarea interesului deosebit al elevelor pentru stiinte, al talentului lor, alaturi de o munca sustinuta, riguroasa, experienta competitionala si sprijin din partea profesorilor coordonatori”, a declarat Paula Gavrilescu, directorul colegiului.

Adauga un comentariu