Stiri medicale

Secretul longevitatii unei femei de 102 ani: O bere in fiecare zi

Publicat: 18 aug. 2016
7

Secretul longevitatii – cel putin in cazul unei femei de 102 ani din Marea Britanie – pare a fi o bere bauta in fiecare zi. Mildred „Millie” Bowers va implini 103 ani pe 31 august. „Totul tine de gene. Ma simt bine pentru ca am o stare de sanatate buna. Beau o bere (pe zi – n.red.), la ordinul medicului”, a spus ea.

Medicul lui Bowers i-a permis sa bea zilnic o bere dupa ce femeia le-a marturisit asistentelor cat de mult ii place bautura respectiva. Astfel, ea bea zilnic o halba cu bere la ora 16:00. Intrebata daca alti varstnici ar trebui sa ii urmeze exemplul, batrana a spus: „Da, daca le place”. „Uite, exista oameni carora nu le place cafeaua si oameni carora nu le place ceaiul, eu vreau ca toata lumea sa bea ce ii place”, a continuat ea.

Millie Bowers nu este singura centenara care a pus pe seama alcoolului longevitatea sa. Agnes Fenton, 111 ani, a declarat, cand avea 105 ani ca incepand de la 50 de ani bea in fiecare zi trei beri si un pahar de Johnnie Walker Blue Label. „Cand aveam 100 de ani m-am uitat in oglinda si i-am multumit lui Dumnezeu ca sunt inca aici. Si ii multumesc in fiecare dimineata”, a spus Fenton, care si-a sarbatorit ziua de nastere pe 1 august.

Adauga un comentariu