Actualitate

Secretul lor te va lasa fara cuvinte! Poveste de dragoste, transformata in film de Oscar – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 mai 2014

@ Povestea lor se poate transforma intr-un adevarat roman de dragoste @ Doi sportivi au pornit in cea mai nebuneasca cursa @ Ea a simtit ce inseamna chinul intre peretii unui orfelinat @ El ofera cel mai de pret sfat barbatilor care se trezesc in fiecare dimineata alaturi de aceeasi femeie @ Firele de par alb si mainile muncite sunt dovada ca anii au trecut doar peste chipul lor

S-au intors in trecut pentru a dezvalui cel mai de pret secret. Totul s-a declansat de la primele acorduri ale melodiei pe care au valsat in cea mai frumoasa zi din viata lor, cea in care si-au unit destinele. Imaginea celor doi pare desprinsa dintr-un tablou pictat cu maiestrie in culori calde. Chiar daca firele albe si mainile muncite confirma trecerea anilor peste chipul lor, cei doi nu-si ascund gesturile de dragoste. Au fost prezenti si la Ziua Familiei, in Parcul Expozitiei, au atras privirea si admiratia tuturor, dar nimeni nu le cunostea adevarata poveste. Au fost reinnoite juramintele spuse in urma cu aproximativ 60 de ani.

Aproape 6 decenii impreuna

Constantin si Ileana Topor sunt impreuna de aproape 60 de ani. Chiar daca barbatul a implinit 81 de ani nu a uitat sa-si arate dragostea si respectul fata de sotia si mama copiilor lui. Intr-o generatie in care cuplurile ajung mai repede in instanta, decat sa-si reinnoiasca juramintele de dragoste, cei doi ofera tinerilor o adevarata lectie. Secretul lor este ca i-au unit necazurile si nevoia de afectiune care nu a venit niciodata din partea parintilor. S-au intalnit la o competitie sportiva si au continuat o cursa a vietii cu multe obstacole. „Eu am fost gimnasta si participam la un concurs. Acolo l-am vazut prima data. Era sportiv amator, la inele. A reusit sa afle mai multe despre mine de la o colega de echipa. Ne-am intalnit de cateva ori si ne-am povestit intreaga viata. Eu am crescut intre peretii unui orfelinat, iar el a ramas fara mama. La scurt timp mi-a spus ca trebuie sa plece in armata. L-am asteptat trei ani, timp in care am adunat sute de scrisori. Le pastrez si acum in casa si uneori le citim impreuna. Ne-am casatorit in urma cu 58 de ani, avem doi baieti, doua nurori si doi nepoti. Chiar daca am implinit 77 de ani, spun cu sufletul deschis ca il iubesc. Am cladit totul cu greu, dar cu intelegere, respect si mult calm”, povesteste Ileana Topor.

Un exemplu pentru tineri

Ieseanca recunoaste ca si in prezent sotul are momente de gelozie, dar o gelozie care este vazuta ca o unitate de masura a dragostei. „In ziua de azi tinerii nu mai stiu sa iubeasca sau fug de iubire din cauza mai multor temeri. Nu sunt ei vinovati pentru ca statul este cel care ii dezbina. Lipsa unui loc de munca, neputinta de a-si cumpara o casa si lipsa banilor aduc certuri in casnicie. Atunci cand pornesti la drum cu o femeie trebuie sa te uiti in ochii ei si sa-ti pui o intrebare, dar nu cu voce tare. Ma vad imbatranind si implinit alaturi de aceasta femeie? Pasiunea si focul din inima sunt importante pentru ca tin treaza o casnicie. Nu trebuie uitata nici ratiunea… De 58 de ani mancam mereu impreuna, mergem si acum pe strada tinandu-ne de mana si ii sarut mana in fiecare zi, numai in semn de multumire ca s-a trezit langa mine. De meserie am fost maistru intr-o fabrica de confectii. Eram singurul barbat printre sute de femei, dar eu abia asteptam sa se termine programul sa trec pragul casei. Sa le mai spun un secret barbatilor: femeia potrivita sufletului este aceea in bratele careia gasesti linistea si orice mangaiere te face sa o iubesti si mai mult. Traim dintr-o pensie modesta si ne dorim sa nu murim pana nu ne vedem stranepotii”, a povestit Constantin Topor. Povestea de dragoste a sotilor Topor poate fi transformata intr-un roman plin de povete pentru cuplurile din ziua de azi. Cei doi nu se sfiesc sa-si arate dragostea, iar in Parcul Expozitiei, cei care s-au oprit sa-i priveasca pe ringul de dans, au admirat fiecare sarutare.

Verighetele, dovada juramintelor facute

Sotii Topor locuiesc intr-un apartament modest in Tutora si traiesc dintr-o pensie de 900 de lei. Recunosc ca din putinul lor isi ajuta nepotii si reusesc sa se descurce si atunci cand merg la piata. Cea mai de pret dovada a juramintelor facute in 1956 sunt verighetele, pe care le poarta si acum cu mandrie. Au chipul senin chiar daca au zile in care nu au avut ce manca si chiar daca pastreaza in suflet cel mai dureros moment. Primul copil s-a stins in bratele lor la o varsta frageda. A fost momentul in care s-au simtit pe marginea unei prapastii, dar nici aceasta lovitura nu i-a dezbinat. „De 58 de ani ne iubim si asta ne-a tinut uniti in fata necazurilor. Sotia mea a fost casierul casei si impreuna am decis cum se cheltuie fiecare leu. Stiu sigur ca vom fi impreuna si dincolo de moarte… „, a incheiat Constantin Topor.

Comentarii
Adauga un comentariu