Actualitate

Secretul lui Gheorghe Nichita a fost deconspirat! Cum si-a pregatit intrarea in istorie – FOTO

Publicat: 31 iul. 2015

@ De doi ani edilul Gheorghe Nichita a tinut ascuns acest detaliu @ Voia sa plece din primarie inainte de a se afla acest lucru @ Unul din marii artisti ai Iasului a dezvaluit in premiera secretul

Primarul suspendat Gheorghe Nichita va ramane in istoria Iasului ca primul edil arestat. Cu toate acestea, mandatele de pana acum il pun in pozitia de cel mai longeviv primar al urbei. Dupa 12 ani in care a tinut fraiele Iasului, edilul s-a vazut anul acesta incoltit de procurorii DNA. In conditiile in care acuzatiile sunt extrem de grave, este destul de putin probabil ca Nichita sa mai poata spera la un nou mandat la alegerile de anul viitor. In aceste conditii, Gheorghe Nichita se pregateste sa lase o amintire pentru urmasii sai in Palatul Roznovanu.

Gheorghe Nichita, in galeria primarilor Iasului

In Sala Mare a Palatului Roznovanu , dar si pe holul de la etajul unu al cladirii, vizitatorii pot admira o colectie de tablouri, semnate de maestrii Dan Hatmanu si Traian Mocanu, in care sunt reprezentati primarii emblematici ai Iasului. Galeria primarilor a fost o idee pusa in practica in mandatul de primar al profesorului Constantin Simirad. Intre portretele unor primari ca Ioan Manciuc, Emil Alexandrescu, Dimitri Gusti, Nicolae Gane ar urma sa apara si portretul lui Gheorghe Nichita, acesta fiind deja realizat.

„Galeria primarilor Iasului a fost inceputa in mandatul meu. O parte din tablouri au fost realizate de Traian Mocanu – si acelea sunt amplasate in holul primariei, iar cele realizate de Dan Hatmanu sunt puse in Sala Mare. Sa stiti ca dupa ce a realizat aceasta galerie a primarilor Iasului, Dan Hatmanu a facut si galeria ministrilor de externe. In urma unei discutii cu Teodor Melescanu, l-am recomandat pe Dan Hatmanu pentru aceasta misiune de care s-a achitat cu brio”, a declarat fostul primar, pofesorul Constantin Simirad. Potrivit acestuia, municipalitatea ieseana nu a platit din fonduri proprii tablourile, acestea fiind realizate pe baza unei sponsorizari „de la cineva din lumea artei, in niciun caz un afacerist”. In ceea ce priveste portretul sau, Constantin Simirad a declarat ca l-a primit cadou. „A fost o surpriza pe care mi-a facut-o in timpul mandatului, Dan Hatmanu”, a precizat Constantin Simirad.

Portretul lui Gheorghe Nichita, finalizat de doi ani

Potrivit maestrului Dan Hatmanu, portretul lui Gheorghe Nichita a fost finalizat in urma cu cativa ani. Desi comanda a fost facuta de „o comisie din primarie”, municipalitatea nu a cheltuit niciun leu in acest sens. „Cred ca am realizat 17 sau 18 portrete ale primarilor Iasului, ele fiind amplasate in Sala Mare a Palatului Roznovanu. A fost un proiect inceput in vremea cand era primar Constantin Simirad. Au fost alese personalitatile marcante din istoria Iasului. Aici nu e vorba de bani. Unele au fost platite, unele nu, au fost circumstante diferite. Portretul primarului Gheorghe Nichita l-am facut acum cativa ani. A fost comandat de o comisie din primarie. E predat de multa vreme. Daca la primarii din vechime m-am ghidat dupa fotografii, la cei care mai sunt in viata desigur ca am urmarit detaliile pe viu”, a declarat maestrul Dan Hatmanu.

Portretul, tinut ascuns pana la finalizarea mandatului

Edilul Gheorghe Nichita a tinut secretul cu privire la realizarea portretului, nu demult chiar declarand ca nu l-a comandat inca. Totusi, de mentionat ar fi ca edilul nu si-a afisat tabloul in palatul administrativ, asa cum a facut Cristian Adomnitei la aeroport. „Nu am vrut sa pun pe perete in primarie acel portret cat inca sunt primar pentru ca nu se cade. Sincer, nici nu stiu exact unde este acum, daca e acasa sau la birou. Vreau sa mentionez doar ca primaria nu a platit niciun leu pentru acest tablou. Ce pot sa va spun e ca a fost realizat acum vreo doi ani, cand maestrul Dan Hatmanu, cu care am o relatie de veche si stransa prietenie era mai in putere”, a declarat primarul suspendat Gheorghe Nichita.

„Daca o sa aveti curiozitatea sa vedeti, in Casa Patrata este o galerie a fostilor prefecti. Acolo apare inclusiv Radu Prisecaru, prefectul care e la mititica. Daca a avut el loc pe perete, cred ca incape si Nichita. Pana la urma este o parte din istoria Iasului. In definitiv, cu cat galeria portretelor primarilor, semnata Dan Hatmanu, este mai extinsa, cu atat este mai valoroasa”, a declarat fostul primar Constantin Simirad.

Comentarii
 • Gigi va avea potret, dar un potret în zeghe și cu cătușe la labe ! La Palatul Roznovanu ar merge acum un nud cu ADina Samson ! HA HA HA !

  • pentru tine nu stiu unde ar fi potrivit sa ti se aseze poza, poate intr-un muzeu al monstrilor din iasi. sa scrie la poza ta impostor, bataus de femei si betiv.

   • Mătăsarule, lasă acușica o să-ți facă băieții de la poliție poză în zeghe, când nu vei pustifica vila din Bucium ! Nu mai e mult !

  • pentru tine nu stiu unde ar fi potrivit sa ti se aseze poza, poate intr-un muzeu al monstrilor din iasi. sa scrie la poza ta impostor, bataus de femei si betiv.

 • Prostul ala de Simirad a bagat toti tiganii puscariasi in Caminul Decebal, iar noi locatarii din zona traim un cosmar cu acest nenorociti / salbatici.

 • Un tablou cu titlul „Samson și Ghiță” ar fi mai aproape de realitate, plus „Ghiță la umbra salcâmilor japonezi”, ș.a. Oricum, indiferent de tablou(ri), la mine va face toate deconturile.

 • MÂRLETELE DE COȚUȘCA, INFORMATOR LA SECURITATE A PRĂDUIT IAȘUL, LA FEL ȘI SUCCESORUL LUI, GHEORGE. ACEST LUCRU S-A DATORAT PROSTIEI IEȘENILOR, PRECUM ȘI FAPTULUI CĂ AU AVUT CONTRACANDIDAȚI SLABI. AMÂNDOI AR TREBUI SĂ FIE LA PUȘCĂRIE. CE VĂ MAI MIRĂ ?

 • Acest penal trebuie alungat din Iasi cu toata familia lui de handicapate.Ficiile sunt schizofrenice cu certificate medicale iar sotia proasta de bubuie.Ieseni hai sa iesim in strada sa demonstram ca noi poporul suntem puterea in aceasta tara.Alesii sunt o clasa politica si conform constitutiei ,noi,poporul vrem dreptul la viata.Hai sa demonstram ca suntem un popor unit si ca vrem sa fim respectati.

 • JiJi Coca-lar-u-lei te-ai lipit de interlopii,camatarii, Cordunenii NU VEI SCAPA REPEDE DE EI PINA NU VEI PLATI „ULTIMUL BANUT” Vei ajunge la sapa de lemn PRO-stalanulei, COCA-lar-u-lei.S-in DOR-OH-OI,te vor gasi si ve-i plati „ULTIMUL BANUT”.Si oriunde te vei ascunde nu vei scapa usur si repede de ei.Asta esti tu si t-ai dorit sa fii „ASA”.

 • ginerul hidro Nichita va rămâne sigur în istoria Iașilor ca unul care: 1. La APAVITAL fiind, a sponsorizat echipa de fotbal, ceea ce i-a adus voturi la alegeri; 2. A înlocuit niște arbori adevărați din centrul urbei cu niște ciudățenii japoneze care nici umbră nu fac; 3. A înlocuit asfaltul cu pietroaie colțuroase total ciudate pentru un pietonal; 4. A înlocuit caldarâmul din piatră veche de râu, lustruită de trecerea anilor cu acel eași pietroaie colțuroase(statuia Miron Costin);5.A „reparat” străzi și trotuare supraînălțându-le, fără să ia seama de urmări.6.A avut un libidou de playboy; 7….

 • Portretele primarilor – pictate in culori pamantii, cu umerii enormi, disproportionati, inexpresive, parca ar fi pictate dupa ce pictorul a vazut niste cadavre in sicriu – o invocare a spiritelor … Asa o fi si cel de care se mai vorbeste ?

 • Trebuie modificata legislatia actuala. Un primara sa nu aiba voie la mai mult de 2 mandate adica 8 ani. Primarii sa fie functionari publici si nu afiliati politic ca acum.Primarul sa poata fi schimbat imediat de membrii Consiliului local prin vot direct .Primarul sa nu poata contesta nicaieri schimbarea lui din functie ca nu e rege si mosteneste potul de primar el si tot neamul lui. Trebuie facuta rotatia cadrelor pentru a se curma coruptia.

  • +Să nu se combine, în timpul mandatului, decât cu max. 2 femei din primărie dar cu consimțământul scris al acestora, femei ce să rămână libere de orice obligație, alta decât satisfacerea primarului, fără amestecul altor aurorități locale; dacă este posibil, femeile respective să nu fie blonde. ++Dacă primarul este incult, adică are doar cultura fotbalului și a iarmaroacelor, să nu se implice direct în activități culturale pentru a nu compromite tradiția Iașilor de oraș al culturii. Ș.a.

 • Noi il vrem DIRECTOR LA POLITIA LOCALA,blonde mai sunt in PRIMARIE,DE URMARIT, cine stie poate pana la urma se va infiinta si serviciul de FILAJ si INTIMIDARE la POLITIA LOCALA IASI.

 • Pictorul zugrav, Dan Hatmanu, a fost cel mai inversunat comunist si curtean al lui Ceausescu.El a promovat „artistic”, desi era la furat ca si pictor, numai si numai calitatilor de limbist al dictatorului. Pictorii care aveau coloana vertebrala si real talent au fost marginalizati, in timp ce indivizi ca Dan Hatmanu pictau peste tot, chia si la Universitate, unde se poate vedea o aiureala de zugrav cu femei diafane (grase) plutind in abisul socislist.

Adauga un comentariu