Terapii alternative

Secretul simplu pentru a avea o viață lungă

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secretul simplu pentru a avea o viață lungă
Secretul pentru o viață lungă

Secretul pentru o viață lungă. Îmbătrânirea este un obiectiv al majorității oamenilor. Cât de multa vei trai nu depinde doar de atitudinea ta față de îmbătrânire, ci și de atitudinea celor din jurul tău.

Un nou studiu realizat de Orb Media a ajuns la concluzia că persoanele cu o atitudine pozitivă în ceea ce privește îmbătrânirea trăiesc mai mult și au o sănătate mentală mai bună. Cei care privesc îmbătrânirea ca un lucru rău „sunt mai predispuși să sufere un atac de cord, un accident vascular cerebral sau să moară cu câțiva ani mai devreme”, noteaza medicalxpress.com.

De ce este importantă îmbătrânirea sănătoasă? Pentru că, potrivit Orb, până în 2050 aproape una din șase persoane din lume va avea peste 65 de ani, și aproape jumătate de miliard va fi mai mare de 80.

Becca Levy, profesor de epidemiologie la Școala Yale de Sănătate Publică, cercetează atitudini cu privire la îmbătrânire încă din anii ’90.

Într-unul dintre studiile sale, Levy a descoperit că americanii cu opinii mai pozitive asupra îmbătrânirii, care au fost urmăriți zeci de ani, au trăit cu 7,5 ani mai mult decât cei cu opinii negative.

Ea a atribuit acest lucru nivelurilor de stres. Studiile au arătat că stresul cronic nu numai că îți poate îmbătrâni creierul, ci și poate schimba o persoană la nivel celular și poate accelera procesul de îmbătrânire.

Secretul pentru o viață lungă

Studiul lui Orb a constatat, de asemenea, că atitudinea unei culturi față de cetățenii săi mai în vârstă poate avea un efect profund. Aceasta a întrebat 150.000 de persoane din 101 țări despre experiențele și părerile lor în ceea ce privește îmbătrânirea și vârstnicii.

Utilizând o scală de la 1 (respect foarte scăzut) la 5 (respect foarte ridicat), Orb a constatat că media globală este de 3,75. Mediile în fiecare țară variază de la 2,75 la 4,8. Ungaria și Uzbekistan au egalat pentru primul loc cu 4.8.

Pakistanul, cu tradiția de lungă durată a respectului față de bătrânii săi, s-a numărat printre țările care au obținut cele mai mari note.

„Această atitudine față de îmbătrânire este o îmbrățișare mult mai sănătoasă a procesului de îmbătrânire, mai degrabă decât să ai toate noțiunile tale despre bunăstare și atractivitate și demn de a fi atât de strâns legate de tinerețe”, a spus Faiza Mushtaq, profesor asistent de sociologie la Institutul de Administrare a Afacerilor din Karachi, Pakistan.

Levy subliniază că oamenii pot ignora stereotipurile culturale și pot decide singuri cum vor să se apropie de bătrânețe. Cei care se uită mai puțin la televizor, participă mai puțin la social media și au personalități mai rezistente sunt mai susceptibili să aibă opinii mai pozitive despre îmbătrânire, a spus Levy.

Adauga un comentariu