Magazin

Secretul teribil al „copilului arian perfect” al nazistilor, dezvaluit dupa 80 de ani

Publicat: 02 iul. 2014
1

Propaganda lui Hitler referitoare la rasa ariana a fost condusa de Joseph Goebbels. Astfel, in anii ’30 s-a incercat sa se gaseasca imaginea copilului arian perfect, pentru a fi promovata si distribuita ca o propaganda a partidului nazist.

Cand Hessy Taft avea doar sase luni, in anul 1935, ea a fost aleasa drept „copilul arian ideal” si a aparut pe un poster al nazistilor, potrivit Business Insider.

Citeste si Vicepresedintele polonez al Parlamentului European, retinut dupa ce a strigat „Heil Hitler”

Recent, profesoara Hessy Taft, fostul „copil perfect” al nazistilor, a prezentat la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel coperta unei reviste naziste pe care aparea poza sa din anul 1935.

Dar secretul este faptul ca nazistii nu au cunoscut amanuntul ca acel copil pe nume Hessy Taft era, de fapt, evreu. „Eu pot rade de asta acum. Dar daca nazistii ar fi stiut cine eram cu adevarat, nu as mai fi fost in viata”, a declarat profesoara Taft, acum in varsta de 80 de ani.

Ea a spus povestea sa uimitoare despre modul in care a devenit o emblema pentru cel de-Al Treilea Reich.

Parintii sai, Jacob si Pauline Levinsons, ambii cantareti talentati, s-au mutat de la Berlin in Letonia, urmand o cariera muzicala in anul 1928.

Tatal sau si-a pierdut slujba de la opera deoarece era evreu si a trebuit sa isi gaseasca de lucru, el facand pe agentul de vanzari.

Familia a fugit prin Europa si apoi a ajuns in America

In anul 1935, cand familia era la Berlin, oras care era plin de atacuri antisemite, Pauline Levinsons si-a luat fiica, Hessy, si a mers sa ii faca o poza la un fotograf.

Citeste si A iesit la lumina corespondenta intima a lui Himmler

Cateva luni mai tarziu, ea a fost ingrozita sa vada poza fiicei sale pe coperta revistei naziste Sonne ins Hause.

Speriata ca familia ar fi fost expusa, ea s-a dus din nou la fotograf. Acesta i-a spus ca stia ca familia sa este evreiasca, dar a prezentat fotografia in mod special, la un concurs care avea ca scop gasirea celui mai frumos copil arian.

Astfel, imaginea lui Hessy a castigat concursul si se crede ca a fost aleasa chiar de ministrul propagandei naziste, Joseph Goebbels. Fotografia a aparut pe scara larga pe cartile postale naziste.

Ulterior, familia a fugit din Germania si s-a mutat initial in Letonia, inainte de a ajunge la Paris, insa si acest oras a cazut in mainile nazistilor.

Cu ajutorul rezistentei franceze, familia a scapat din nou, de data aceasta plecand in Cuba, iar in 1949 s-a mutat in Statele Unite. Astazi, femeia care odata a aparut pe cartile postale naziste este profesoara de chimie la New York.

Citeste si Lucruri uimitoare descoperite recent din cel de-Al Doilea Razboi Mondial

Adauga un comentariu