Magazin

Secretul unei vieti sexuale sanatoase: imbina sexul spontan cu cel planificat

Publicat: 28 feb. 2011
1

Decât sa alegi unul dintre cele doua tipuri de sex, mai bine descoperi avantajele ambelor variante si înveti cum sa le combini, pentru ca viata ta sexuala sa fie completa.

Oricât ne-am feri de previzibilitate, ea îsi face aparitia în relatiile de lunga durata si din pacate în jur de 80% din femei se plâng ca din aceasta cauza nu sunt satisfacute în plan sexual, potrivit unui studiu despre efectul spontaneitatii asupra satisfactiei.

Avem nevoie de intriga pentru ca dorinta pentru partener si interesul pentru sex sa fie la cote maxime. Dar nu te grabi sa stergi sexul planificat de pe lista si sa fii mereu spontana. Si sexul planificat poate avea doza lui de imprevizibilitate.

Descopera avantajele ambelor tipuri de sex si ia ce e mai bun de la fiecare!
 
Avantajele sexului spontan:

•    Sexul spontan nu este niciodata o obligatie. Când faci sex pe nepusa masa experimentezi o doza de libertate si savoare, care întinereste orice relatie. Daca ajungi sa faci sex în aceeasi zi a saptamânii, stii ca se apropie ziua respectiva si realizezi ca „trebuie” sa faci sex. Curând nu vei mai astepta cu nerabdare momentul si îl vei percepe ca pe o obligatie. De aceea, este important ca momentul în care faceti sex sa fie uneori spontan: si în weekend si la mijlocul saptamânii, si dimineata si în toiul noptii.

•    Sexul spontan nu îti lasa timp sa te îngrijorezi. Planificarea actului sexual îti creste asteptarile, de aceea regizarea unei partide de sex îti poate da emotii negative. Încearca sa fii pe faza când si tu si iubitul aveti mai mult timp liber pentru a sta împreuna, dar nu planifica exact momentul în care sa te exciti. O abordare de acest gen te poate inhiba suficient de tare încât singura sa-ti anihilezi libidoul. O partida spontana nu îti va lasa timp pentru griji, asa ca excitatia se va petrece natural si te va surprinde placut.

•    Ne place sexul spontan pentru ca îl asociem si cu varietatea. Nu mai ajungeti pâna la pat, ci va desfasurati pe masa din bucatarie sau sprijiniti pe cuierul din hol. Sexul spontan este avantajos pentru ca va permite sa experimentati lucruri noi. Când organizezi partida de sex tinzi sa repeti ceea ce a mers bine ultima data. E bine sa stii ce-i place celui de lânga tine, dar sa alternezi aceste lucruri cu altele noi, pentru a nu se plictisi fix de ce-i place mai mult si mai mult. Asa te asiguri ca sexul îsi pastreaza farmecul.

Avantajele sexului planificat

•    Sexul planificat te scapa de unele accidente nefericite. Astfel, când faci sex cu iubitul tau stii sigur ca nu te prinde nici neepilata, nici cu lenjeria neasortata, iar prezervativul este mereu la îndemâna!

•    Sexul planificat îti ofera garantia ca ai suficient timp la dispozitie pentru a te bucura de întreaga experienta. Este în regula sa planifici un weekend în doi, în care sa nu iesiti din casa. E ok sa te întorci de la serviciu cu o sticla de vin. Surpriza din ochii iubitului te va incita. Doar pentru ca te gândesti ca joi termini mai repede munca si stii ca vei avea timp sa, nu înseamna ca „trebuie” sa, dar e bine sa stii ca ai optiunea.

•    Planificarea partidelor de sex va permite sa va surprindeti reciproc, lucru care creste imprevizibilitatea. De exemplu, daca îti da un sms dimineata când ai ajuns la serviciu si îti spune ca te asteapta acasa o surpriza sexy, te vei gândi toata ziua la ce veti face seara si vei acumula tensiune sexuala. Faptul ca el a programat o partida de sex, ti-a trezit si tie cheful. Sexul planificat va ajuta sa ramâneti un cuplu care interactioneaza si erotic. Daca asteptati inspiratia de a actiona spontan, va puteti trezi ca sunteti amândoi pasivi. Asa ca putina planificare poate incinge spiritele!
Adauga un comentariu