Stiri si curiozitati

Secretul Zonei 51, dezvaluit – FOTO

Publicat: 31 dec. 2014
Desi ani la randul armata americana a tinut secret Zona 51 si teoriile conspirationale legate de experimentele facute in buncarele militare, acum, exista dovezi care arata ce se intampla de fapt in Zona 51.

National Security Archive a Universitatii George Washington a primit acces la documente care atesta Area 51 si in care se mentioneaza experimentele care s-au derulat acolo, dar si de cand exista aceasta zona. In sute de pagini de documente se arata ca in desertul Nevada a fost locul de testare a celor mai noi avioane, unul dintre ele fiind un celebru avion invizibil pentru radar folosit cu succes de armata SUA, noteaza The Atlantic Wire.
La circa un deceniu dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, presedintele Eisenhower al SUA a semnat documentul prin care lua nastere Area 51 si tot ceea ce a urmat. Proiectul pentru care presedintele si-a dat acordul acoperea construirea unui aparat de zbor capabil de misiuni la mare inaltime, pe distante mari si care sa poata fotografia zone de la distanta.

Locul pentru baza Area 51 avea sa fie ales in timpul unui survol cu avionul, avion in care se regaseau Richard Bissel, ofiter CIA si colonelul Osmund Ritland, ofiter senior al Air Force, iar pilotul a fost Tony LeVier, pilot de teste pentru aparatele Lockheed. Ei au observat ceea ce parea o pista de aterizare in ceea ce se numea Groom Lake. Au coborat din avion, au cercetat zona si au identificat o baza folosita in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, scrie adevarul.ro.

Unitatea aceasta este, totusi, in pustietate, astfel ca Kelly Johnson, inginer al programului Lockheed, a decis sa-i spuna Paradise Ranch, mai tarziu prescurtata in Ranch, adica „Ferma“. De Area 51 se stia deja, doar ca acum armata SUA o confirma oficial. Este posibil ca tot mai multe informatii sa apara, pornind de la aceasta declasificare.  Cat despre extraterestrii din Area 51, acestia nu au fost dezvaluiti de catre armata. Fie pentru ca nu exista, fie pentru ca nu exista, dar faptul acesta nu va opri foarte multi adepti ai teoriilor conspiratiei de a oferi noi povesti. Cat despre renumele zonei, acesta se datoreaza in mare parte filmelor si povestilor care au circulat sub diverse forme. Spre exemplu, in „Ziua Independentei“, armata foloseste armele extraterestrilor pentru a contraataca si lanseaza nava din Area 51. Si toata aceasta istorie este legata de evenimentul de la Roswell, cand se presupune ca acolo s-a prabusit un OZN pe care armata SUA l-a ascuns de ochii curiosilor in Area 51 pentru a-i cerceta pasagerii si tehnologia.


loading...

Adauga un comentariu