Actualitate

Secția ATI de la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, închisă

Publicat: 18 sept. 2020
Secție de Anestezie și Terapie Intensivă

Secția ATI a Spitalului Clinic Sfânta Maria din București a fost închisă, după ce trei angajați au fost depistați cu Covid, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al ASSMB, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, în cadrul Secției ATI, au fost depistate 3 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul personalului medical.

Persoanele depistate pozitiv sunt asimptomatice și se află, conform procedurii, în izolare la domiciliu.

De asemenea, alți 7 contacți se află în carantină.

Toate cazurile au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, ancheta epidemiologică fiind încheiată, a mai transmis ASSMB.

Secția ATI a Spitalului Clinic „Sfânta Maria” este în prezent închisă pentru o perioadă de două săptămâni.

Cadrele medicale din Bacău, în alertă! Medicul șef de la secția ATI Reanimare, depistat pozitiv cu coronavirus

Medicii de la spitalul din Barlad sunt in alerta dupa ce medicul sef al secția ATI Reanimare din cadrul spitalului din Barlad, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid 19. Dupa patru luni, in care acesta s-a luptat cu acest virus, a ajuns si el victima acestuia. A fost internet la sectia de Boli Infecțioase cu o formă ușoară spre mediu de Covid 19, dupa ce sambata testul PCR  a iesit pozitiv.

„Da, este pozitiv la acest virus și a fost internat la secția de boli infecțioase, având o formă ușoară spre mediu”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, citat de vremeanoua.ro.

Doctorul in varsta de aproape 60 de ani este unul dintre cei mai preciați medici anesteziști și de terapie intensivă a spitalului bârladean.

Situație critică în Republica Moldova. Încă un medic a pierdut lupta cu Coronavirus

Sistemul medical din Republica Moldova mai pierde un doctor in lupta cu Coronavirus. Este vorba de medicul Iacob Papușoi de la spitalul raional Cimișlia.  Acesta a decedat din cauza unor complicaţii provocate de Covid-19, la numai o saptama dupa sotia sa care si ea a murit din cauza aceluiasi virus.

„Cu profundă tristețe aducem vestea despre trecerea în neființă a fostului coleg-medic Iacob Păpușoi, care la vârsta de 66 ani a pierdut lupta cu virusul ucigaș”, a anunțat Spitalul Raional Cimișlia.

„Aducem condoleanțe familiei, rudelor și celor apropiați, în legătură cu dramatică soartă a familiei. Exprimăm cele mai frumoase amintiri și respect pentru activitatea de peste 40 ani în sistemul medical din raion a medicului Păpușoi Iacob. Dumnezeu să-l odihnească în lumea celor drepți”, a adăugat Colectivul IMSP Spitalul Raional Cimișlia.

Decesul sau nu a fost confirmat încă de Ministerul Sănătății din Republica Moldova,  dar acesta ar fi al 31 doctor care moare din cauza coronavirusului.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus din Republica Moldova a ajuns la 29.087 cazuri. În total, 20.276 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 879 au decedat.

Adauga un comentariu