Actualitate

Secţia ATI din Suceava, evacuată din cauza unui miros puternic de cablu ars

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secţia ATI din Suceava evacuată din cauza unui miros puternic de cablu ars
Momente îngrijorătoare într-un spital din regiunea Moldovei a României. Secţia mobilă de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost evacuată vineri, 26 februarie 2021, după ce s-a simţit un miros puternic de cablu ars

Momente îngrijorătoare într-un spital din regiunea Moldovei a României. Secţia mobilă de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost evacuată vineri, 26 februarie 2021, după ce s-a simţit un miros puternic de cablu ars.

Decizia de a transfera cei 10 pacienţi din cadrul secţiei ATI de Covid-19 a fost luată imediat, astfel persoanele fiind mutate la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumologie din municipiu.

Miros puternic de cablu ars la Spitalul din Suceava

Specialiștii și lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat o serie de verificări de urgenţă la toate instalațiile și aparatele. În concluzie, acestea funcționau în parametri normali.

Sursa mirosului a fost depistată la un șantier din apropierea spitalului, unde erau arse mai multe deșeuri, iar mirosul a pătruns și în unitatea de terapie insensivă.

Pacienţii au fost transferați înapoi în unitatea medicală, fără a exista vreo problemă sau complicație. Evenimentul s-a produs joi seara, 25 februarie 2021, iar alerta a fost dată de Totul s-a întâmplat joi seara, iar alerta a fost dată de medicul de gardă care se afla în secţie ATI.

Dr. Tincu: „Spitalele din România, bombe cu ceas”

Dr.Radu Țincu, medic în cadrul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Bucureşti a menţionat că în orice moment, în spitalele din România se poate produce o tragedie.

Medicul menţionează faptul că unităţile sanitare din România sunt adevărate bombe cu ceas.

Doctorul susţine că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în unităţile spitaliceşti nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile.

Conducerea Spitalului din Suceava, acuzată de procurori pentru moartea a 28 pacienţi

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au hotărât modificarea încadrării juridice în cazul fostei conduceri a Spitalului Judeţean Suceava cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire şi combatere a bolilor, constatându-se că nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei au condus la moartea a 28 de pacienţi şi îmbolnăvirea altor trei.

Sursa citată menţionează prin nerespectarea măsurilor, infecţia cauzată de virusul COVID-19 s-a răspândit în interiorul unității spitalicești, iar mai apoi şi în exteriorul unităţii medicale.

“În urma schimbării de încadrare juridică, în sarcina fiecăruia din cei patru suspecţi s-a reţinut săvârşirea a câte unei infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 şi alin. 5 Cod penal, constând în aceea că în intervalul de timp cuprins între ianuarie 2020 şi 23.03 – 02.04.2020, membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava care aveau atribuţii în domeniul asigurării asistenţei medicale, respectiv managerul, directorul medical, directorul de îngrijiri medicale şi coordonatorul Compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, nu au respectat măsurile dispuse la nivel central pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei provocate de SARS-CoV-2 (raportat la atribuţiile fiecăruia)”, se arată în comnicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În comunicatul anterior al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava era precizat în privinţa infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor că în cazul celor patru nerespectarea măsurilor a dus la decesul unei singure persoane.

Adauga un comentariu