National

Secțiile de vot, asaltate de oameni care fraudează legea! Ce metodă au folosit în două județe

Publicat: 27 sept. 2020

O femeie din Panciu a intrat în mai multe secții de votare susținând că este jurnalistă, dar folosea, de fapt, o legitimație falsă. Polițiștii au fost sesizați și au început o anchetă.

La Poliția orașului Panciu a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și exercitarea unei profesii fără drept. Potrivit polițiștilor, o femeia a folosit o legitimație falsă pentru a intra în secții de le votare din oraș, potrivit Mediafax.

„În fapt, o persoană a sesizat faptul că o femeie folosește o legitimație de jurnalist care ar fi falsa pentru a intra în diverse secții de votare”, au anunțat polițiștii din Panciu. Cercetările sunt în desfășurare.

Falși jurnaliști și în Dolj

Trei bărbați, care se dădeau în mod fals drept jurnaliști, au fost descoperiți în vecinătatea unei secții de votare din județul Dolj. Ei au fost găsiți de polițiști care au verificat legitimațiile de presă și au aflat că sunt false. Acum, cei trei sunt cercetați penal.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropiere unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau trei bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă.

Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimatiile respective.

Polițiștii continuă cercetările și au deschis dosar penal pentru infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Nicușor Dan au votat la alegeri locale 2020. Iată declarațiile

Până la acest moment, la alegerile locale 2020 au votat Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Gabriela Firea și Nicușor Dan. Cele patru personalităţi au oferit și o serie de declaraţii la ieșirea de la vot.

Preşedintele Klaus Iohannis a votat în această dimineaţă şi a avut un mesaj pentru romani. Totuşi, Iohannis a votat în Sectorul 1 din Capitala, fără prima doamnă. Carmen Iohannis nu are mutaţie în Bucureşti aşa că va vota la Sibiu

„Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim e foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim fiindcă, până la urmă, de ei depinde felul în care arată spitalul, cum arată și cum funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie, deci vă invit pe toți: mergeți la vot!”, a spus președintele României.

În această dimineaţă, Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute până să îşi exprime votul. La ieşirea de la secţia de votare, Orban a avut parte de un incident. Un tânăr imobilizat într-un scaun cu rotile i-a reproşat premierului ca secţia de vot nu are rampa destinată persoanelor cu handicap.

Citește mai mult aici!

Adauga un comentariu