Actualitate

Sectorul HoReCa ar putea să nu mai depindă de rata de incidență. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul – VIDEO

Publicat: 07 apr. 2021
Florin Cîțu la birou
Premierul României, Florin Cîțu, susține că sectorul HoReCa ar putea să nu mai depindă de rata de incidență pentru funcționare dacă toți angajații o să fie vaccinați. E un scenariu avut în lucru de șeful Guvernului în  planurile viitoare pe care le are când se pregătește marea redeschidere
Premierul României, Florin Cîțu, susține că sectorul HoReCa ar putea să nu mai depindă de rata de incidență pentru funcționare dacă toți angajații o să fie vaccinați. E un scenariu avut în lucru de șeful Guvernului în  planurile viitoare pe care le are când se pregătește marea redeschidere.

„Toate măsurile pe care le-am luat au fost de la cele mai simple la cele mai drastice. Acum o să fie la modul invers. Dacă o să avem toate persoanele vaccinate putem să discutăm să nu mai depindă sectorul horeca de rata de incindeță. E un scenariu de lucru, dar trebuie să vedem cum evoluează cazurile. Avem două momente reper: unul este acela în care atingem 5 milioane de oameni vaccinați”, a spus Florin Cîțu, premierul României.

Florin Cîțu anunță revenirea la normalitate

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la Guvern, că azi se va publica în Monitorul Oficial decizia sa prin care se constituie „Comitetul interministerial pentru revenirea Romaniei la normalitate de la 1 iunie 2021”.

„Este vorba de un prim pas. Ar trebui sa avem la finalul lunii mai 5 milioane de persoane vaccinate, la finalul lunii iulie asa cum arata calendarul 10 milioane de persoane vaccinate, deci 70% din populatie si putem sa vorbim in aceste doua etape de redeschiderea economiei. Vreau sa ne pregatim sa luam cele mai bune masuri”, a declarat premierul. El a indicat ca restrictiile se vor ridica in ordinea inversa in care au fost introduse, adica cele mai recente restrictii vor disparea primele.

Florin Cîțu acuză creșterea cheltuielilor de personal și îi cere socoteală ministrului Finanțelor

Prim-ministrul Florin Cîţu s-a declarat nemulțumit miercuri că execuţia bugetară pe primele două luni şi cea preliminară pe luna martie arată o creştere a cheltuielilor de personal.

„Am discutat despre cheltuielile de personal. Pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie ne arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanţelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare, pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credite. Avem o limită 110 miliarde lei în buget pe care nu o vom depăşi. Mie îmi arată că până acum execuţia arată o creştere mai mare decât estimam a cheltuielilor de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislaţia în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Premierul a adăugat ca asta nu înseamnă că vor fi concedieri.

Adauga un comentariu