Local

Securistii din Baroul Iasi respira usurati deocamdata! Campania de descoperire a infiltratilor din serviciile secrete in Baroul Iasi, amanata! Decizia va fi luata in curand!

Publicat: 01 oct. 2019
1

@ Conducerea Baroului Iasi a decis in ultima sedinta si ca institutia sa nu fie implicata in vreo activitate cu caracter politic

In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Baroului Iasi, de pe 30 septembrie, reprezentantii institutiei au luat mai multe decizii referitoare la activitatea membrilor. Astfel, potrivit conducerii Baroului iesean, s-a luat hotarârea neimplicarii institutiei iesene în nicio activitate cu caracter politic, in contextul in care, peste o luna si jumatate, in Romania vor avea loc alegerile prezidentiale.

"De asemenea, s-a hotarât instituirea conditiei pentru avocatii îndrumatori ai avocatilor stagiari de a fi realizat într-un interval de un an, anterior încheierii contractului de colaborare, o medie lunara a venitului brut de cel putin 6.000 de lei pentru fiecare avocat stagiar. In plus, s-a amânat pâna la urmatoarea sedinta de Consiliu luarea unei hotarâri privind obligarea organelor de conducere ale Baroului Iasi de a da o declaratie pe proprie raspundere cu privire la neapartenenta la serviciile de informatii", au precizat reprezentantii Baroului Iasi.

Conform acestora, in cadrul aceleiasi sedinte, s-a constatat ca niciun avocat cu drept de exercitare a profesiei din cadrul Baroului Iasi nu înregistreaza restante mai mari de trei luni la plata taxelor si contributiilor profesionale, au fost stabilite masuri pentru recuperarea taxelor si contributiilor profesionale datorate de catre avocatii suspendati si a fost stabilit nivelul unor taxe datorate pentru activitatea de secretariat.

De remarcat este faptul ca urmatoarea sedinta a Consiliului Baroului Iasi va avea loc în cursul acestei luni, cel mai probabil spre finalul lui octombrie, sedinta in care ar trebui sa se ia o hotarare cu privire la declaratiile referitoare la apartenenta la vreun serviciu secret. Totul a pornit in urma cu aproximativ o luna, cand avocatul iesean Marius Sebastian Striblea, vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), fost decan al Baroului Iasi, a dat startul unei campanii prin care doreste sa scape de eventualii securisti care activeaza in avocatura.

Vezi si: Situatie fara precedent! Avocatii ieseni vor sa scape de securistii care se ascund sub roba! Ieri a inceput campania de gasire a infiltratilor din serviciile secrete!

Atunci, Marius Striblea a postat pe pagina sa de Facebook o declaratie pe propria raspundere prin care arata ca nu a fost si nu este ofiter sub acoperire, colaborator, informator, lucrator al vreunui serviciu de informatii roman sau strain. El a sustinut ca va depune benevol o astfel de declaratie in fiecare an pentru a-i incuraja si pe colegi sa faca acelasi gest.

Mesajul avocatului Striblea a venit in contextul in care avocatul bucurestean Corneliu Liviu Popescu a trimis o scrisoare deschisa conducerii UNBR prin care solicita modificarea statutului profesiei, in sensul introducerii interdictiei avocatilor de a fi si colaboratori acoperiti ai serviciilor de informatii.

Comentarii
  • Pai, mai urmeaza si preotii (unii) sa dea cu ciripitoarea la servicii, ca in rest, le avem pe toate (cum erau). Care-i diferenta? Niciuna… Avem Cola, dar avem telefoanele mai ascultate decat erau; avem libertatea de-a iesi din tara dar cand te intorci te borfaie la vama si te „cearta” ca de ce-ai cumparat motorina din alta tara si nu de la noi… Ici-colo, mici avantaje dar care palesc in fata neosecurismului

Adauga un comentariu