Actualitate

Sedinta CEx! Iata cele mai noi informatii despre remanierea ministrilor din Guvernul Dancila – LIVE TEXT

Publicat: 19 nov. 2018
1

Sedinta importanta luni, la PSD. Comitetul Executiv s-a reunit, iar subiectul principal al discutiilor a fost remanierea, asteptata de mult timp. Insa atentia s-a indreptat si spre situatia Gabrielei Firea.

Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, a confirmat pentru HotNews.ro ca a fost numit ministrul Dezvoltarii Regionale in locul lui Stanescu.

15.00 S-au votat si inlocuirile acestora, potrivit Mediafax:

– Dezvoltare: Ilan Laufer 
– Transporturi: Lia Olguta Vasilescu in locul lui Lucian Sova,
– Munca: deputatul Marius Budai in locul Liei Olguta Vasilescu,
– Economie: senatorul Niculae Badalau in locul lui Danut Andrusca,
– Aparare: senatorul Gabriel Les, fost ministru al Apararii in Guvernul Grindeanu, in locul demisionarului Mihai Fifor,
– Cultura: senatorul Daniel Breaz in locul lui George Ivascu.

ACTUALIZARE. Se confirma si plecarea lui Paul Stanescu din guvern. Mai pleaca Lucian Sova, Danut Andrusca, Ioana Bran, George Ivascu, Bogdan Cojocaru. Acestora li se adauga Mihai Fifor, ministrul apararii, care si-a dat demisia.

ACTUALIZARE. Remanierea Guvernului a fost supusa la vot, ministru cu ministru, in CEx al PSD.  Sunt sase ministri noi. Inca nu a fost transata debarcarea vicepremierului Paul Stanescu, ministru al dezvoltarii regionale.

Potrivit ultimelor informatii obtinute de Digi24, sunt sapte ministri care urmeaza sa fie inlocuiti. Unii vor pleca din Guvern, altii vor prelua alt portofoliu. Astfel, Lucian Sova pleaca de la Ministerul Transporturilor si va fi inlocuit de Lia Olguta Vasilescu. In locul ei, la Ministerul Muncii ar urma sa vina Marius Budai, in prezent presedinte al Comisiei pentru Buget din Camera Deputatilor. Paul Stanescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, ar urma sa plece de la Ministerul Dezvoltarii. Va fi inlocuit de Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri. Mihai Fifor a demisionat de la Ministerul Apararii, inainte sa fie remaniat. In locul sau va veni, potrivit informatiilor Digi24, Gabriel Les, care a mai ocupat aceasta functie in Cabinetul Grindeanu. De asemenea, pe lista remaniabililor apar Danut Andrusca, la Economie, care ar urma sa fie inlocuit cu Niculae Badalau, si George Ivascu, actualul ministru al Culturii, care ar urma sa fie inlocuit du Daniel Breaz, senator PSD. De asemenea, Ioana Bran ar urma sa plece de la Ministerul Tineretului si Sportului, urmand sa fie inlocuita de Constantin Bogdan Matei, deputat PSD.

Comentarii
  • De 2 ani de la preluarea puterii, doar schimbări de guverne, remanieri de miniștri, circuri politice și câcâială pe legile justiției, respectiv marea câcâială cu legea pensiilor (care e varză și aia). În rest, nimic concret și bun pentru România, pentru români. Le trece mandatul de 4 ani cu salarii mari, pensii speciale, alte avantaje de care noi ,,prostimea” nu știm, iar noi ,,răul necesar” (cum ne consideră ei) facem față din ce în ce mai greu la toate birurile și scumpirile care vin asupra noastră. Dar, vina este doar a noastră. Privim, tăcem și acceptăm situația asta, fără a le aduce aminte cine e ,,angajatorul” și cine e ,,angajatul”, lăsându-i să își bată joc de noi. Ne merităm soarta.

Adauga un comentariu