National

Sedinta CSM pentru avizarea lui Tiberiu Nitu si Ioan Irimie, in 22 noiembrie

Publicat: 01 nov. 2012
1

Sedinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea lui Tiberiu Nitu si Ioan Irimie in functiile de procuror general al Romaniei si sef al Directiei Nationale Anticoruptie va avea loc in 22 noiembrie, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a adresat joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de avizare a numirii procurorilor Tiberiu Mihail Nitu si Ioan Irimie in functiile de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, respectiv, sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sectia pentru procurori, reunita in sedinta, a decis joi, cu unanimitate de voturi, ca data intervievarii celor doi candidati sa fie 22 noiembrie, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Sedinta Sectiei pentru procurori din 22 noiembrie va avea caracter public, a precizat CSM.

Tiberiu Nitu a fost propus pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a anuntat, astazi, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justitiei a declarat ca, dupa evaluarea candidaturilor depuse pentru cele doua functii si a interviurilor sustinute de acestia, comisia a indicat cate doua persoane care au indeplinit in cea mai mare masura standardele impuse.

Adauga un comentariu