Actualitate

Sedinta cu scantei la Consiliul Local. Se anunta dispute dure intre Executiv si alesii Iasului – LIVE VIDEO/FOTO

Publicat: 24 iul. 2018
1

UPDATE 14:30: In aceste momente, consiliul Local intra in a treia pauza pe aceleasi proiecte

UPDATE: Sedinta de CL a reinceput in urma cu cateva momente cu proiectele analizate in pauza de consultari

UPDATE 13:47 In acest moment, Consiliul Local a luat o pauza de zece minute pentru o serie de consultari ce tin de unele proiecte privind vanzarea prin licitatie a unor terenuri.

UPDATE: Scandal in plenul CL. Liberalul Razvan Timofciuc a deviat de la ordinea de zi si a ajuns sa se certe cu Florin Boca, presedintele de sedinta. Boca vrea sa ii inchida microfonul consilierului liberal ce a ajuns sa sara la gatul edilului Chirica in loc sa discute pe ordinea de zi.

UPDATE: In cadrul sedintei s-au iscat discutii pe trei puncte privind vanzarea unor terenuri din zona Iasi- Tomesti. Social democratii au aratat ca vor cere o pauza de consultari pentru a studia proiectele

UPDATE: In acest moment, interpelarile au luat sfarsit si se va trece la ordinea de zi a sedintei

UPDATE: In aceste momente, consilierul local Paul Boisteanu a revenit asupra deciziei de a demisiona din cadrul Consiliului Local al Municipiului Iasi. Consilierul local isi anuntate demisia cu o zi in urma.

UPDATE: Sedinta de Consiliu Local  inceput. In aceste momente se intoneaza imnul national.

UPDATE: La aceasta ora, la Palatul Roznovanu, are loc o noua sedinta de Consiliu Local. Pe ordinea de zi sunt trecute cateva zeci de proiecte de hotarare referitoare la rectificari bugetare sau planuri urbanistice. Este de asteptat si ca la aceasta sedinta sa apara scantei intre conducerea primariei si alesii locali. De altfel, ieri, liderii PSD Iasi au anuntat ca nu vor fi de acord cu toate proiectele de hotarare emise de Executivul municipalitatii. In plus, un ales PSD , Paul Boisteanu, a ales sa demisioneze din CL. Acesta era si lider de grup al social democratilor din CL. In locul sau va fi numit lider de grup, se pare, Gabriel Surdu.

***Cotidianul Buna Ziua Iasi va transmite in format LIVE TEXT/VIDEO cele mai noi informatii din cadrul sedintei Consiliului Local.***

 

 

 

 

Stire initiala: Plenul Consiliului Local Iasi se va reuni la astazi, , intr-o noua sedinta ordinara a institutiei. Sedinta are loc de la ora 10:00, in Sala Mare a Palatului Roznovanu.

Pe ordinea de zi a sedintei vor figura cateva zeci de proiecte de hotarare, printre care o serie de rectificari bugetare, aprobarea unor organigrame si a unor staturi de functii in cadrul primariei si a unor institutii subordonate municipalitatii, precum si unele proiecte de hotarare ce vizeaza noi planuri urbanistice zonale. Alesii locali vor mai discuta si despre aprobarea proiectului privind planul de calitate a aerului, dar si despre prelungirea termenului de activitate al planului ubanistic general.

"Consilierii locali vor discuta un proiect de hotarare privind stabilirea modalitatilor de acordare a gratuitatilor si facilitatilor pentru transportul in comun, pe raza municipiului Iasi. Un alt proiect de hotarare privind modificarea regulamentului de aplicare a taxei speciale pentru oficierea casatoriei in afara Serviciului Stare Civila al municipiului Iasi va fi, de asemenea, discutat in plenul sedintei Consiliului Local. In plus, alesii municipiului Iasi vor mai analiza si un proiect de hotarare privind modificarea si completarea hotararii din 27 iunie 2018, legat de calendarul evenimentelor din lunile iulie si august 2018, dar si un alt proiect de hotarare privind aprobarea amplasarii in municipiul Iasi a unui monument de for public, avand ca tematica Iasi – capitala celor trei Uniri", au mentionat reprezentantii municipalitatii iesene.

Citeste si: LIVE TEXT. Sedinta cu scantei la Primaria Iasi. Scandal pe validarea unui nou consilier – FOTO, LIVE VIDEO

Pe ordinea de zi a sedintei de plen vor mai figura si alte proiecte de hotarare. "Consilierii locali vor mai discuta un proiect de hotarare privind acordarea mandatului special in vederea exprimarii votului in AGA ARSACIS, referitor la cererea de aderare a comunei Poienari, judetul Neamt, la Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa Canal Iasi, dar si un alt proiect privind aprobarea acordului de parteneriat intre municipiul Iasi si Ministerul Apararii Nationale – Unitatea Militara 01175 Iasi, necesar implementarii proiectului Muzeul Militar National «Regele Ferdinand I» – Filiala Stefan cel Mare", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

Comentarii
  • Buna ziua!

    ALO, ALO, ALO!!! Domn Primar dar prompisiunea din aprilie a.c. precum ca veti angaja si niscai handicapati inclusiv cu scop de a economisi oarece pitaci din buget in raport cu obligatiila de a avea 4% dintre salariati din randul unor asa favorizati, cand o transati in vreo sedinta cu distinsii consilieri sa ii vedem cum apreciaza o asemenea categorie sociala ?! O zi frumoasa!!!

    • Romanii fura la nivel inalt. Romanii fac pedofilie. Romanii fac crime sadice. Romanii sunt pe primul loc la capitolul coruptie. Romanii sunt pe primul loc la accidente mortale. Romanii fac parada GAY. Romanii se bat in scoli (elev vs profesor , elev vs elev).

  • Da’ despre tigani cind discutati? Nu considerati ca prezenta tiganilor,oriunde;in centru in piete,la talcioc,in tirgul de cherestea, constituie o problema grava si urgenta? Trebuie sa va spunem,noi cetatenii, ce aveti de facut? Cereti situatia de la politie de la evidenta populatiei,verificati in teren si o sa aflati citi nici nu sunt din Iasi,citi au ocupatie stabila( angajati cu contract de munca). Daca ii lasati asa gramada,ei fac planuri de furturi,tilharii,trafic de stupefiante si fete.Nu m-ar mira sa se fie prinsi si in actiuni de rapire pentru trafic de organe.Nu va jucati d-le primar si d-lor consilieri!

    • Romanii fura la nivel inalt. Romanii fac pedofilie. Romanii fac crime sadice. Romanii sunt pe primul loc la capitolul coruptie. Romanii sunt pe primul loc la accidente mortale. Romanii fac parada GAY. Romanii se bat in scoli (elev vs profesor , elev vs elev).

Adauga un comentariu