Eveniment-Social

Ședința de analiză și progres pentru autostrăzile A7 și A8 din Moldova a avut loc la sediul CNAIR

Publicat: 26 ian. 2021
Autostrăzile A7 și A8 din Moldova
Luni, 25.01.2021, la sediul CNAIR, a avut loc ședința de analiză și progres pentru A7 și A8, autostrăzile din Moldova.
”Ieri, am avut o nouă sedință de progres pe autostrăzile din Moldova care sunt proiectele strategice pentru anul în curs. Pe lângă Autostrada Moldovei A7, am discutat și problematica A8, care este, de asemnea, un proiect prioritar. Am avut o analiză detaliată cu proiectantul pe sectorul de la Târgu Mureș la Târgu Neamț. Am ajuns la un calendar ferm pe care proiectantul și l-a asumat. Ca urmare a discuțiilor purtate acesta se va organiza în perioada imediat următoare, astfel încât să păstrăm graficele și calendarul asumat.” a declarat Mariana Ioniță, director general CNAIR.
”Am agreat astăzi cu CNAIR, în ședință, mai multe lucruri și mă bucur că pe această cale pot să realizez și o rectificare referitoare la articolele apărute în mai multe organe de presă pe tema proiectării acestui important sector de autostradă. Precizăm că acest contract se va termina în timp, în graficul de execuție. Firma va pune la dispoziție tot ce este necesar pentru a se ține de cuvânt în legătură cu timpul și execuția.”, a precizat Carlos Galvez Leon, director al sucursalei din România a societății Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Ludovic Orban, despre situația Moldovei: „A fost ocolită de marile investiții“

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, duminică, 24 ianuarie, la Focşani, că de 30 de ani Moldova a fost ocolită de marile investiţii şi a venit momentul pentru a apăsa ”mai tare pedala coeziunii economice”.

„Trebuie să desăvârşim Unirea prin a da Moldovei ceea ce merită: o infrastructură de transport. A fost un gest politic realizat de patrioţi, de oameni cu un curaj remarcabil şi, mai ales, de oameni politici care au fructificat la maxim oportunităţile oferite de tratativele de pace din Războiul Crimeei şi care au găsit soluţia să nu facă 2 principate unite, ci să construiască o Românie”, a declarat Orban.

„Să avem autostradă care să lege Iaşiul de coridoarele de transport“

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că și-a luat ca angajament ca în următorii 6-7 ani să avem autostradă de la Siret.

„Este momentul să apăsăm mai tare pedala coeziunii economice şi sociale şi să permitem o dezvoltare spectaculoasă a Moldovei în anii care vor veni. Pentru noi este un angajament pe care-l vom duce la bun sfârşit pentru ca în următorii 6-7 ani să avem autostradă de la Siret, Suceava, Bacău, Focşani, Buzău până la Bucureşti, să avem autostradă care să lege Iaşiul de coridoarele de transport şi nu în ultimul rând, autostrada care să facă legătura între Bacău şi Braşov. Sunt obiective fundamentale de care va depinde dezvoltarea tuturor judeţelor Moldovei”, a mai spus Ludovic Orban.

Comentarii
  • fals jana , iasul nu a avut niciodata politicieni care sa puna punctul pe i singurul fiind movila in ultimii 4-5 ani si doar atit . i-am votat sa faca averi personale dar pentru regiunea moldovei nimic .

  • Gresit. Iasiul si-a pus siesi singura bete in roate timp de 30 de ani prin nulitatile pe care iesenii i-au ales si pus in functii. Iasiul merita sa culeaga ceea ce sadeste: prostie, subdezvoltare, inapoiere.

Adauga un comentariu