Eveniment-Social

Sedinta de Consiliu Local amanata din cauza neintelegilor privind banii

Publicat: 13 oct. 2013

Sedinta extraordinara a Consiliului Local, programata sa aiba loc initial pe data de 11 octombrie a.c., a fost amanata, fiind reprogramata pentru data de 15 octombrie, incepand cu ora 10. Pe ordinea de zi a sedintei exista niste proiecte de hotarare ce vizeaza noii membri ai Consiliului de Administratie din cadrul institutiilor publice din subordinea Consiliului Local Municipal Pascani. De remarcat faptul ca in urma concursului au ajuns in functii o serie de specialistii care in mare sunt membri PSD.

Reporterii BZI au incercat sa afle un raspuns oficial cu privire la aceasta amanare, in schimb nu s-a reusit acest lucru. Initial, s-a dat vina pe cativa consilieri de la PSD cum ca acestia nu ar fi in teritoriu in acea zi si astfel nu era cvorum. Aceasta idee aruncata nu pare a fi motivul real. Circula zvonul ca proiectele de hotarare nu au primit viza de legalitate a secretarului Primariei, juristul Mircea Zuzan, deoarece isi doreste ca membrii Consiliilor de Administratie, din care face parte, sa primeasca bani mai multi pentru indemnizatie si nu cat are un consilier local, asa cum ar dori conducerea Primariei. Astfel ca cel mai probabil ar urma sa aiba loc in perioada urmatoare noi negocieri privind veniturile dorite de secretarul primariei, ca membru in toate comisiile.

Omnipotentul Zuzan vrea mult mai mult

Secretarul primariei, Mircea Zuzan s-a „reingimentat” in primarie in anul 1994, cand l-a inlocuit in functie pe actualul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, Liviu Beceru. Un simplu taran, mai ales ca acesta se trage din comuna Miroslovesti, secretarul a reusit sa se impuna in teritoriu si sa construiasca un imperiu in ceea ce priveste averea personala. Mircea Zuzan este actionar la patru societati, membru fondator la fundatia Vatra Pascani si membru in Consiliul de Administratie la toate institutiile subordonate Consiliului Local, de unde bineinteles primeste o suma substantiala de bani pentru acest lucru. Mai mult, secretarul Mircea Zuzan detine inca de prin anul 2000 functia de purtator de cuvant al Consiliului Local Pascani, lucru aflat abia acum cateva luni, dar pentru care s-a prezentat lunar la casierie pentru a ridica cei 500 lei. Tot secretarul Primariei detine si o serie de terenuri pe raza municipiului Pascani, Miroslovesti si a comunei Valea Seaca. Cele mei recente achizitii au fost un teren forestier cumparat de Zuzan in comuna Valea Seaca in anul 2006 si un teren intravilan din Pascani reconstituit in anul 2008, conform legii 247/2005. Acesta mai detine o vila impunatoare in cartierul Dallas din Pascani, vila construita in anul 2002 si o alta vila in comuna de bastina Miroslovesti. In anul 2012, in urma instrainarii unor bunuri, secretarul Mircea Zuzan a bagat in contul personal o suma de 100.000 lei si mai detine intr-un depozit bancar 240.000 lei. Cel putin asa reiese din declaratiile de avere postate pe site-ul Primariei Pascani. Anual, acesta incaseaza 65.799 lei de la administratia publica, 17.000 lei sunt bani de la o pensie de stat, 16.000 lei a luat in anul 2012 pentru valorificarea unor produse agricole si 26.000 lei pentru subventii agricole. Desi sunt probleme majore la unitatile aflate in subordinea unitatii administrativ-teritoriale din Pascani,  se pare ca Mircea Zuzan vrea sa fie remunerat cu cat mai multi bani pentru functiile de membru in toate Consiliile. Cert este ca din anul 1994, de cand este secretar, Mircea Zuzan a controlat toate CA-urile din Pascani inclusiv pe vremea CDR-ului (1996-2000). Multi vorbesc despre conflicte de interese, in care este apare secretarul, odata cu implicarea lui in CA-uri, dar nimeni nu are curaj sa ia masuri, daca intr-adevar este asa.

Reprezentantii primariei nu zic nimic

Pe aceasta tema, reprezentantii primariei nu fac decat sa ridice din umeri. Primarul Dumitru Pantazi a precizat de mai multe ori faptul ca isi va impune un managemant performant in unitatile din subordine, pentru ca serviciile publice sa mearga spre o functionalitate cel putin normala. Dar greu de crezut ca planul primarului va fi dus la bun sfarsit. Un exemplu clar in acest sens este Ioan Prisecaru, actualul director de la SC Prest Serv Apa Pascani. Desi conduce unitatea de o viata, Ioan Prisecaru abia a reusit sa obtina un loc ca membru in Consiliul de Administratie. Culmea, exista si zvonuri cum ca un alt membru a fost „sapat”, pentru ca Ioan Prisecaru sa poata intra ca membru. Acesta este la conducere si nu pare sa doreasca a fi dat deoparte. Cert este ca daca se reuseste sa se impuna maximum de venit al unui membru in Consiliul de Administratie, conform legii, atunci un astfel de membru ar putea lua lunar cate 10.000 lei. Cum altii sunt membri in toate comisiile, veniturile ar fi de ordinul catorva zeci de mii.
De precizat faptul ca secretarul Mircea Zuzan a fost cautat de mai multe ori de reporterii BZI, dar acesta nu a fost de gasit, desi primeste bani pentru a furniza informatii presei.loading...

Adauga un comentariu