News Flash:

Sedinta de Consiliu Local pe data de 29 octombrie

27 Octombrie 2010
938 Vizualizari | 0 Comentarii
Sedinta Consiliu Local
Consilierii locali se vor intruni vineri, 29 octombrie, in cadrul unei sedinte ordinare de Consiliu Local. Pana ieri, la mapa alesilor locali erau depuse 25 de proiecte, multe dintre acestea facand referire la aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ).

Pe ordinea de zi este prezent si un punct ce face referire la aprobarea studiului de fezabilitate si realizarea proiectului "Reabilitarea statiei de preepurare ape uzate sulfuroase a Spitalului Clinic de Recuperare Iasi". "Dupa finalizarea documentatiilor tehnice, în anul 2009, conform Normelor Tehnice de Protectie a Calitatii Apelor din retelele de canalizare publica, Spitalul de Recuperare are obligatia de a epura si apele considerate pâna în prezent ape uzate menajer, iar materiile în suspensie si corpurile solide extrase din apele uzate intra într-un regim special, acestea trebuind sa fie incinerate, costurile fiind foarte mari". Valoarea totala a proiectului este de 9,9 milioane lei, contributia primariei este de zece la suta, restul finantarii fiind asigurat de Administratia Fondului de Mediu. Totdata, in plenul sedintei va fi supus aprobarii alt proiect ce se refera la participarea primariei in cadrul proiectului european "PLUS - Strategii de iluminat public pentru spatii urbane durabile".

"Proiectul PLUS aduce o contributie semnificativa la reducerea consumului de energie si de rationalizare a acestuia. Se va realiza acest lucru prin analizarea strategiilor de iluminat public existente la nivelul partenerilor, precum si a actiunilor desfasurate pâna acum. Scopul acestei strategii, de a valorifica bunele practici existente si rezultatele legate de economisirea de energie si a eficientei, este de a oferi solutii viabile pentru provocarile legate de mediu, cu care se confrunta fiecare partener, oferind posibilitatea, ulterior, de a finanta aceste nevoi identificate prin intermediul Fondurilor Structurale", se arata in proiectul de hotarare. Bugetul pentru Iasi este 94.920 euro, din care primaria contribuie cu doi la suta, restul finantarii fiind asigurat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Comisia Europeana.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3615 (s) | 22 queries | Mysql time :0.232000 (s)