Local

Şedinţa Euronest la Vaslui. Şefii CJ Iași cer noi explicaţii pentru spitalul mobil de la Leţcani

Publicat: 23 feb. 2021
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a lansat un mesaj prin care anunță faptul că președinții consiliilor județene de la nivelul regiunii și membrii AGA Euronest s-au întâlnit la Vaslui pentru a discuta și analiza propunerile de buget.

Acesta a accentuat ideea conform căreia administrația actuală nu duce o luptă cu Euronest ci își oferă tot sprijinul pentru ca această asociație să funcționeze în scopul pentru care a fost creată. De asemenea, Costel Alexe a accentuat că este primordial ca intelesele cetățenilor din Iași să fie apărate.

„Împreună cu președinții consiliilor județene de la nivelul regiunii și membrii AGA Euronest am analizat propunerea de buget, în cadrul întâlnirii de la Vaslui. Ne dorim ca în acest mandat să avem o colaborare eficientă, productivă, prin care toate cele șase județe să contribuie la dezvoltarea echilibrată și integrată a regiunii.

Din păcate, a trebuit să discutăm și despre o problemă cu care se confruntă astăzi #ConsiliulJudețeanIași, care nu mai suferă amânare: decontarea cheltuielilor aferente spitalului mobil de la Lețcani.

Deși știa de la începerea procedurii că nu este eligibilă pentru a aplica, la un an de la achizitie, Asociația Euronest încă nu are o posibilitate de decontare a cheltuielilor, iar astăzi căutăm soluții de avarie pentru a reda ieșenilor cei 10 milioane de euro.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași: „Administrația actuală nu are o luptă personală cu Euronest”

Vreau să înțeleagă toată lumea că administrația actuală nu are o luptă personală cu Euronest, din contră, vom oferi tot sprijinul pentru ca asociația să funcționeze în scopul pentru care a fost gândită, pentru identificarea de proiecte de interes comun destinate dezvoltării regionale.

Nu putem însă lăsa nesancționată această risipă a banilor ieșenilor, nu putem să dăm girul unui proiect care nu își îndeplinește nicidecum scopul, ba chiar reprezintă un pericol pentru toți pacienții care astăzi ar ajunge în acest spital. Avem rapoartele Corpului de Control al Ministrului Sănătății și ISU care confirmă asta.

În timp ce alte autorități și-au achiziționat spitale de campanie din fonduri europene sau guvernamentale, la Iași s-au luat banii de investiții ai județului și s-au cheltuit pe un spital care nici la 6 luni de la inaugurare nu respectă caietul de sarcini. Este normal să apărăm interesele ieșenilor, iar cei care și-au asumat acest proiect trebuie trași la răspundere”, a declarat Costel Alexe.

Comentarii
  • Oare ce interese ascunse sunt ca parchetul Dna este inert in acest caz? Dacă foloseau bani europeni ( anume au blocat kestia cu bani europeni,pt a evita amestecul Codrutei.)se făceau deja arestări și demiteri,sechestru pe averile baronilor ? Acum penalul kostel striga Hoții. Hoți imputiti,huo,cu toți la pușcărie.huo!!!

  • Da kostel excrocu sponsorizat nu are nici o luptâ personalâ cu euronest—kostel ar vrea ca din sponsorizarea spitalului korban-vid sâ beneficieze și el de ceva șpâguțâ (sponsorizare) ca sâ apere interesele ieșenilor —–de ce un donezi tabla spitalului–kosteluș—-

Adauga un comentariu