Local

Şedinţă extraordinară în Consiliul Local Iași! Bugetul municipiului a fost adoptat – LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 12 mai 2021

În aceste momente, în Palatul Roznovanu are loc o şedinţă extraordinară pe tema adoptării bugetului municipiului Iaşi pe anul 2021. Până acum, proiectul bugetului s-a izbit de votul celor de la USR-PLUS și PSD.

La ședința extraordinară sunt prezenți doar 20 consilieri locali din numărul total de 27.

UPDATE: În aceste momente s-a votat adoptarea bugetului municipiului Iași prin 14 voturi pentru, respectiv 11 consilieri locali PNL, 2 consilieri PMP și unul USR PLUS, respectiv Cezar Alexandru Baciu.

Alți doi consilieri PLUS Ionel Nicolau și Diana Finkelștain s-au abținut. Cei cinci consilieri locali PSD au părăsit sala de ședință.

Bugetul municipiului Iași a fost votat

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu.

Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier.

Consilierii PSD au părăsit sala în momentul votului, iar ceilalţi doi consilieri USR PLUS prezenţi la întrunire s-au abţinut de la vot. Şase consilieri USR PLUS nu au venit la şedinţa extraordinară de consiliu.

Conducerea filialei ieşene USR PLUS nu a avut nicio reacţie deocamdată în privinţa votului exprimat de consilierul Cezar Baciu.

Aceasta a fost cea de-a treia şedinţă de consiliu în care s-a discutat proiectul de buget, la precedentele întruniri proiectul fiind respins. De fiecare dată, PSD a părăsit sala, iar reprezentanţii USR PLUS s-au abţinut.

În Consiliul Local nu există deocamdată o majoritate politică. PNL deţine 11 mandate, USR PLUS nouă, PSD cinci, iar PMP două.

Primarul Mihai Chirica i-a acuzat în repetate rânduri pe cei din USR PLUS că blochează proiectele oraşului, în timp ce liderii ieşeni USR PLUS au cerut PNL să-i retragă sprijinul politic lui Chirica pentru a discuta o eventuală alianţă în consiliu.

Comentarii
 • Care e logica celor 5 bădărani de la PeSeDe, care au ieșit din sală înaintea votului?
  Dacă nu-s de acord, votați băi spagarilor împotrivă!
  Ce ați rezolvat că ați ieșit din sală, nu s-a mai votat pentru că nu era cvorum?
  Ce prostălăi mai sunteți voi ăia 5, nici matematică nu știți să faceți…
  Lipsă de respect pentru cei care v-au votat și v-au trimis în CL.
  Cum îs proștii ăștia aleși, așa-s si alegătorii lor. O turmă de bolovani.

 • hăăă hăăă băi cozet !
  aveam nevoie de un singur vot.
  unul singur.
  l-am obținut.
  ai luat-o în palmă, și tu și lătrăii tăi.
  vezi ce simplu a fost ?

 • Felicitări, dle. Baciu. Ai fost la ședință, nu ai chiulit. Ai votat. Nu te-ai abținut. Asta trebuie să facă un consilier care mai și încasează remunerație.
  Și ți-ai onorat jurământul față de oraș. Ai votat ȘI pentru amendamentele depuse de colegii USR+ care ori au chiulit ori s-au abținut.

  Pe de altă parte,vă închipuiți ce jilave sunt ismenele cozetei la ora asta ? Ce șuturi în cur își ia de la barna ! Ce-o hlizesc pe la spate subordonații tot așa războinici precum ea. Nea deputatul ăla care i-a lăsat locul d.lui Baciu, vezi ce publici acuma pe feisbuci.
  Băi panaramelor,ASTA e politica mare,ce a făcut azi dl. Baciu,nu izmeniada aia cu cine nu sare – nu vrea schimbare.

  Voi râde cu poftă câteva zile de comentariile năuce ale #reziștilor care s-au trezit cu mortul în casă.

 • Si l-ati plantat in prim plan pe pocaitul de Apostol mare oatron de autocare. Smart Invest, un golan si un tepar, un evazionist ca toti ceilalti gen Arcip, Iacomi sau Patrascu Marius zis si vila Q a lui Ostafi

 • Pocaitu Apostol e tare-n testicule. Linge in cwr toti pnl-istii. Evaziunea e la ea acasa pe traseul Iasi-Radauti!!! Si ANAF-ul e subordonat lui Apostol Silviu!!!

 • I-o fi promis ceva Chirica (cel mai vechi liberal din Iasi)…vom vedea ce se va petrece cu acest consilier.
  Tradarea e inscrisa in ADN-ul multor romani.

 • Usr iasi e doar circ si scandaluri. Luati bai si va adunati si lucrati in interesul orasului ca pe noi cetățenii nu ne intereseaza luptele voastre politice .

Adauga un comentariu