Actualitate

Sedinta extraordinara la Consiliul Judetean, pentru votarea Master Planului de Transport

Publicat: 04 sept. 2016

A fost convocata o sedinta extraordinara a plenului Consiliului Judetean Iasi, dupa ce un grup de 16 consilieri liberali si PMP au cerut acest lucru, pentru a se aproba proiectul de demarare a master planului privind reabilitarea drumurilor judetene. Astfel, alesii locali  sustin ca proiectul este tergiversat si ca cel mai bine ar fi ca acesta sa fie batut in cuie si initiat cat mai repede.

In aceste conditii, consilierii celor doua formatiuni politice au convocat sedinta de plen luni 6 septembrie, proiectul urmand a fi analizat si aprobat daca toti alesii Iasului vor fi de comun acord. De mentionat faptul ca, in acest proiect  sunt puse in joc circa 100 milioane de euro, iar in cadrul acestuia ar trebui sa fie actualizati indicatorii tehnico-economici in cazul tuturor drumurilor judetene incluse in Master Planul de Transport.

Reamintim faptul ca, ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean a adus un scandal urias, dupa ce consilierii au ajuns sa voteze un proiect pentru intretinerea unui drum care nu se afla in curtea judetului. Este vorba de drumul Henci- Podu Iloaiei, pentru care ar trebui sa se aloce 1,8 milioane de lei, artera aflata in intravilanul orasului. Autoritatea judeteana nu poate executa lucrari in zona, insa proiectul a aparut pe ordinea de zi.

In mandatul precedent, s-au gasit fonduri pentru acel drum, insa cei 200.000 lei alocati atunci s-au pierdut ca prin minune, asta dupa ce autoritatea locala nu a vrut sa semneze protocolul de predare a drumului. Primaria Iasi a dat Consiliul Judetean in judecata pentru ca drumul a ramas in paragina. In aceste conditii, opozitia a refuzat sa voteze proiectul de hotarare si a starnit ocntroverse pe tema master planului de drumuri judetene.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu