Eveniment-Social

Sedinta extraordinara la Palatul Roznovanu. Eveniment marcant dedicat Centenarului

Publicat: 21 nov. 2018
1

Un nou eveniment dedicat centenarului Marii Uniri va avea loc la sediul Primariei Municipiului Iasi. Ieri, edilul Mihai Chirica a prezentat programul evenimentelor care marcheaza Centenarul Unirii cu Bucovina, seria de evenimente urmand a debuta pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, la Palatul Roznovanu, unde va avea loc o sedinta solemna a Consiliului Local.

Citeste si: Centenarul Marii Uniri, la Iasi. Drapelul national, arborat la o inaltime de 41 de metri. In ce zona va fi amplasamentul

"Pe lânga executivul municipalitatii iesene vor mai participa invitati din Cernauti, rectorii universitatilor, academicieni, reprezentanti ai institutiilor de cultura. În cadrul sedintei solemne voi da citire Motiunii de Unire a Bucovinei cu Regatul României, elaborata la 15 noiembrie 1918 si adoptata prin vot, la Cernauti, pe 28 noiembrie 1918. Ulterior, de la ora 11:00, se vor lansa doua volume editate de Academia Româna în cadrul Programului Centenar al Primariei municipiului Iasi", a spus primarul Mihai Chirica.

Volumele din seriile "Basarabica" si "Civilizatie Româneasca" vor fi prezentate de vicepresedintele Academiei Române, Victor Spinei. De la ora 12:00, tot la sediul Primariei municipiului Iasi, va avea loc lansarea Mapei Filatelice dedicata Centenarului Unirii Bucovinei cu România, proiect realizat de Romfilatelia. Evenimentul va fi urmat de vernisarea expozitiei de fotografie dedicata Centenarului Unirii Bucovinei cu România. Ulterior, la ora 13:00, este programata sa se desfasoare în Aula Bibliotecii Central Universitare "Mihai Eminescu" Gala premiilor "Costache Negruzzi".

Adauga un comentariu