News Flash:

Sedinta hotaratoare pentru chiriasii ANL

27 Mai 2009
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
Sedinta hotaratoare pentru chiriasii ANL
• O noua sedinta de Consiliu Local va avea loc vineri, incepand cu ora 10.00 • Tinerii care platesc chirie pentru apartamentele ANL au posibilitatea sa le cumpere • Pe ordinea de zi vor fi 39 de proiecte de hotarare • Va fi aprobata noua organigrama a primariei • Mihai Chirica, actualul director tehnic al primariei, va ocupa functia de city manager • O noua rectificare de buget va fi supusa aprobarii in plenul sedintei • DAPPP va administra baza hipica din zona Poitiers, aflata in acest moment in administrarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad


Pe data de 29 mai, incepand cu ora 10.00, este programata o sedinta ordinara de Consiliu Local. Pe ordinea de zi sunt prezente 39 de proiecte de hotarare. Unul dintre cele mai importante proiecte se refera la trecerea din proprietatea publica a municipiului Iasi in proprietatea publica a statului roman a blocurilor construite prin Agentia Nationala de Locuinte, destinate inchirierii catre tinerii cu varsta pana in 35 de ani. In total, sunt vizate 578 de apartamente din zonele Alexandru cel Bun, Rediu Tatar, Dacia sau Chimiei. Valoarea de inventar a locuintelor a fost stabilita la aproximativ 42,4 milioane lei. Locuintele pentru tineri destinate inchirierii pot fi vandute titularilor contractelor de inchiriere, dupa expirarea perioadei contractuale de cinci ani, numai la solicitarea acestora, fara ca vanzarea sa fie conditionata de varsta solicitantului. "Transferul acestor locuinte este mai mult o chestiune juridica. Tot consilierii vor trebui sa hotarasca vanzarea acestora. Se va face o evaluare care nu trebuie sa fie mai mica decat valoarea de inventar. Se va stabili exact in perioada urmatoare", a precizat Letitia Palaga, director Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat (DAPPP). Totodata, va fi aprobata si noua organigrama a primariei ce prevede infiintarea postului de administrator public (ce va fi ocupat de actualul director tehnic Mihai Chirica -n.r.), a Directiei de Cultura si Biroului de Statistica. Mai mult, modificari urmeaza sa aiba loc si in sanul altor directii. In consecinta, Serviciul Cadastru din cadrul Directiei de Dezvoltare Urbana trece la GIS, sub denumirea de Serviciul GIS - Cadastru. Serviciul Executari Silite, din subordinea Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat, va deveni parte componenta a Directiei Economice si Finante Publice Locale, cu denumirea de Birou Administrare Creante din Contracte. Si la Directia Piete vor avea loc modificari, in sensul ca se va infiinta Compartimentul Verificare Produse. In organigrama actuala a primariei sunt cuprinse 1.049 de posturi, din care 647 sunt functii publice, 399 functii contractuale si trei de demnitate publica.

Modificari de buget

Tot in cadrul sedintei de vineri va fi discutata o noua rectificare de buget local. Astfel, suma de 8,8 milioane lei va fi alocata pentru retehnologizare in cadrul Centralei Electrice de Termoficare si pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit (2 milioane lei). In aceeasi suma este inclusa si o subventie in valoare de 5,2 milioane lei pentru compensarea cresterilor neprevazute de pret al combustibililor. Nu in ultimul rand, vor fi efectuate alocari de sume de la fondul de rezerva pentru Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de Salubritate (ADIS) si pentru axa de dezvoltare Nord - Sud. Este vorba despre suma de 1,6 milioane lei.DSPM va avea incinerator

Un alt proiect prevede ca incineratorul din incinta cimitirului Sf. Vasile sa treaca in administratia Directiei de Servicii Publice Municipale dupa ce acesta a fost administrat de Citadin SA. Nu in ultimul rand, DAPPP va administra baza hipica din zona Poitiers, aflata in acest moment in administrarea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014668 (s)