Actualitate

Sedinta importanta la Parchetul General, convocata de noul sef – UPDATE

Publicat: 16 mai 2019
1

UPDATE: Procurorul general, anunta ca exista un conflict de competenta intre Sectia Speciala si cea Judiciara a Parchetului General. Este vorba despre retragerea unor apeluri de pe rolul instantei de catre SIIJ. Bogdan Licu anunta ca a cerut ambelor parti cate un referat, pornind de la dosarul judecatorului Damian Dolache, unde instanta a dispus sesizarea CCR privind competenta Sectiei.

"Apelul de care spuneti a fost retras in urma cu mai mult timp, doua saptamani. Eu ma aflu intr-un conflict competenta intre procurorul de sentina si SIIJ, care a retras apelul. Am cerut ambelor parti un referat care sa curprinda motivele si voi decide mai departe", a declarat Bogdan Licu.
O alta cauza in care SIIJ a cerut retragerea apelului iar procurorul de sedinta s-a opus si a cerut sesizarea CCR este cea in care este judecat Viorel Hrebenciuc.

UPDATE: Potrivit ministrului interimar, Ana Birchall, a fost o intalnire de lucru foarte buna, in care au fost ascultate problemele administrative de functionare si de organizare ale Ministerului.

 „A fost o intalnire de lucru foarte buna.Am ascultat problemele administrative, de functionare si de organizare. Am fost oarecum surprinsa ca mi s-a spus ca nu a mai existat o astfel de intalnire de cativa ani de zile. Acest dialog direct, institutional face parte din buna functionare normala a activitatii de zi cu zi a Ministerului”,  a declarat Ana Birchall.

Stire initala: O sedinta cruciala are loc astazi la Parchetul General. Procurorul general interimar, Bogdan licu, discuta astazi cu sefiii de parchet din tara. Este prima sedinta de astfel, dupa plecarea lui Augustin Lazar. Prezenta este si ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall. De asemenea, vor participa si procurorii sefi DNA si DIICOT.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, despre dosarul Mineriadei: Nu va mai ajunge la procurorii militari, ci la SIIJ

Sedinta va viza activitatea Ministerului Public,dosarele de la Parchete, dar si imaginea Ministerului Public din ultima perioada.

 

Adauga un comentariu