Local

Sedinta importanta la Prefectura Iasi! S-a hotarat: trecere noua de pietoni la Antibiotice si separatoare de sens extinse spre Letcani

Publicat: 19 nov. 2018
1

La solicitarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri – DRDP Iasi, a fost organizata astazi, la sediul Institutiei Prefectului, o sedinta de lucru cu privire la circulatia auto si pietonala de pe DN 28, din zona Antibiotice. Au fost analizate cateva propuneri ale Politiei Rutiere, menite sa creasca siguranta tuturor participantilor la trafic. La sedinta au participat reprezentanti ai Politiei Rutiere, ai DRDP, ai SC Antibiotice, ai Primariei municipiului Iasi, ai Primariei comunei Valea Lupului, ai SC Apavital.

Astfel, s-a discutat despre extinderea separatoarelor de sens pe portiunea cuprinsa intre zona de intoarcere amenajata in dreptul portii 2 de la Antibiotice si pana la separatoarele existente, din zona portii 1 de la Antibiotice.

Acest lucru este necesar pentru a evita riscul de accidente rutiere. Conform reprezentantilor Politiei Rutiere montarea separatoarelor de sens din beton este deja avizata. Pe de alta parte, in cadrul discutiilor a fost scos in evidenta faptul ca este nevoie de amenajarea unei treceri pentru pietoni in zona respectiva, acum foarte multe persoane traversand ilegal drumul european. In momentul in care vremea o va permite, DRDP va realiza un marcaj corespunzator pentru noua trecere de pietoni, iar, impreuna cu primariile celor doua unitati administrativ-teritoriale pe raza carora trece drumul european, respectiv Valea Lupului si Iasi, va fi amenajata o trecere de pietoni similara celei de la Popas Pacurari. Politia Rutiera a propus si amenajarea unui iluminat stradal corespunzator, astfel incat pietonii sa fie foarte vizibili in momentul in care traverseaza. Trecerea de pietoni este propusa pentru a fi amplasata pe DN 28 intre cele doua porti ale Antibiotice.

Totodata, urmeaza ca delimitarea prin separatoare de sens sa fie extinsa si spre Letcani, acestea urmand a fi instalate in continuarea separatoarelor existente si pana in apropiere de rondul de la intersectia drumului european cu soseaua de centura. Din cauza ca sectorul de drum nu permite montarea de separatoare din beton, se vor utiliza separatoare din material plastic. S-a luat aceasta decizie pentru ca delimitarea prin separatoare de sens sa inceapa intr-o zona in care exista iluminat stradal si astfel, acestea sa fie cat mai vizibile si pe timpul noptii. Practic, vor exista separatoare de sens, din beton sau din plastic, de la zona de intoarcere amenajata in zona portii 2 de la Antibiotice si pana in apropiere de intersectia cu soseaua de centura.

Adauga un comentariu