Local

A început ședinta de Consiliu Județean Iași! Un nou consilier județean a depus jurământul! LIVE VIDEO

Publicat: 27 ian. 2021
Ședința de Consiliu Județean Iași
Ședința de Consiliu Județean Iași

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă ședință la Consiliul Județean Iași. Pe ordinea de zi a ședinței de la Casa Pătrată vor fi analizate câteva zeci de proiecte de hotărâre. Aleșii Iașului vor discuta despre o serie de investiții în infrastructura de drumuri sau în cea medicală. Consilierii vor discuta despre alocarea unor stimulente pentru medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Un set de 27 de proiecte de hotărâre vor fi analizate în cursul zilei de 27 ianuarie 2021 în ședința ordinară la Consiliul Județean Iași. Consilierii județeni vor discuta o serie de proiecte de hotărâre legate de modernizarea mai multor drumuri județene, dar și a unor unități medicale. Consilierii vor discuta un proiect în valoare de 16,6 milioane de euro pe un acord-cadru în perioada 2021-2022 privind întreținerea pe timp de vară a drumurilor din județ. De asemenea, vor fi luate în calcul și o serie de credite de angajament pentru modernizarea altor drumuri din Iași.,

UPDATE: Plenul CJ a adoptat alocarea a 80 milioane lei pentru intretinerea pe timp de vara a drumurilor din judetul Iasi

UPDATE: Ședința de Consiliu Județean a început la ora 10.00.

Un nou consilier județean la Iaşi. Ştefan Dolachi a depus jurământul în plenul Consiliului Judeţean Iaşi la şedinţa ordinară de astăzi. Acesta îi va lua locul lui Sorin Nacuta, devenit între timp deputat ales pe listele PNL Iaşi

Ședință la Consiliul Județean Iași. Investiții în domeniul medical

În ședința de la Casa Pătrată se va discuta despre organigrama de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” cu secția exterioară de la Lețcani. În plus, aleșii județeni vor mai discuta despre alocarea unor stimulente financiare pentru medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. În urmă cu câteva luni, CJ Iași a mai avizat alocarea unor stimulente asemănătoare pentru cadrele medicale și chiar angajări.

„Consilierii vor discuta un proiect de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe țară personalului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Același proiect se aplică și personalului care își desfășoară activitatea în secția exterioară de la Lețcani. În calcul va fi luată perioada ianuarie – martie 2021, din veniturile proprii ale spitalului”, au menționat reprezentanții CJ Iași.

Primii pași pentru Institutul de Boli Cardiovasculare de la Miroslava

Aleșii vor mai discuta în ședința de la Consiliul Județean Iași și despre proiectul legat de Institutul Regional de Boli Cardiovasculare de la Miroslava. Proiectul prevede primii pași pentru realizarea documentației la acest obiectiv.

„Consilierii vor discuta despre aprobarea modificării hotărârii Consiliului Județean Iași privind alt obiectiv medical. Vizată este aprobarea alocării din bugetul Consiliului Județean Iași pentru anul 2021 a fondurilor necesare pentru achiziția și realizarea documentațiilor tehnico-economice Etapa I pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare”, au mai spus cei de la CJ Iași.

Într-o primă etapă, CJ va aloca 17,5 milioane de lei pentru documentanția aferentă spitalul de la Miroslava.

Comentarii
 • Are dreptate Gymy,la unii dam prea mult la altii deloc.Eu zic sa dam si pentru Turcan Raluca si
  Vasilica Catu etc. stimulente pentru incapabili.

 • Sigur, putem să vorbim despre cum bugetarii au salarii monstruoase, un sfert sunt pila cuiva, un sfert sunt complet incompetenți, iar restul muncesc în dorul lelii. Autostrăzi? Nu e treaba lor. Eliminarea birocrației? Nu e treaba lor. Indici de performanță? Nu vor. Să-și facă treaba pentru care iau bani? Hai să-i întrebăm pe polițiști. Sau pe ăia de la atragerea fondurilor europene. Sau pe ăia de la Spații Verzi după fiecare furtună în care cad copacii. Dezvoltarea imobiliară sălbatică din toate orașele? Nu știu bugetarii din primării sau de la ISC despre ce e vorba.
  Da, mariti-le lefurile in continuare …

 • Hai sa-i intrebam si pe cei care fac soselele,avem regi ai asfalturilor fara sosele.De ce toti productivii stau si asteapta lucrari pe la consilii judetene, primarii,unde dau spagi si fac lucrari de slaba calitate,dand vina numai pe bugetari?Oare nu este o conlucrare intre cei asa zisi productivi si bugetari,precum si stanga cu dreapta.Adica o mana spala pe cealalta?

 • Stimulente financiare se dau și celor care sunt condamnați pt șpagă? E legal?
  Sunt sigur că de sumele cele mai mari vor beneficia condamnata și ,, finuțu,,
  Ăștia știu șah nu glumă au facut rocada sub ochii arbitrului ,, Tablă,, (22tone)

 • Pai in IASI s-au pierdut peste 190 de doze de vaccin, cica peste cota normala si desteptii astia de la CJ vor sa le mai ofere o mica atentie la buzunar, bineinteles din bani publici ??
  Vi se pare normal ? Vi se pare corect ? Vi se pare etic ?

 • Luati masuri la DGASPC ca la cerut bani se imbulzesc, dar la facut treaba o fac dupa cum le dicteaza orgoliile si interesele, nu cum ar trebui in interesul copiilor. O sa fie tarait si CJ ca for superior prin procese si plangeri penale la ce hal de decizii semneaza Florin Ion&Co. Il duc subalternele cu zaharelu ca pe copiii de gradinita.

Adauga un comentariu