Local

Sedinta la primarie pentru PUG

Publicat: 21 sept. 2011
1

@ Noul PUG risca sa fie finalizat peste termenul anuntat de edili @ Ieri a avut loc o intalnire cu reprezentantii societatii Search Corporation @ „Nu am fost invitat. Era normal sa fie chemati macar doi, trei consilieri locali”, a spus Constantin Neculau, presedintele Comisiei de Urbanism @ Au fost chemati la discutii mai multi arhitecti care au lasat de inteles ca PUG nu va fi gata pana in decembrie, dupa cum a declarat viceprimarul Romeo Olteanu

Ieri, reprezentantii primariei au avut o intalnire cu cei de la Search Corporation SRL, societatea care se ocupa de realizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului. Insa, intrevederea a fost secreta. Nici macar un consilier local, membru al Comisie de Urbanism, nu a fost invitat. Totul a fost moderat de arhitectul sef Tudor Vericeanu. Consilierii locali s-au aratat revoltati, pentru ca arhitectul nu a lansat invitatiile. „Nu am fost invitat. Era normal sa fie chemati macar doi, trei consilieri locali”, a spus Constantin Neculau, presedintele Comisiei de Urbanism.

Ar fi si un motiv pentru care alesii locali nu au fost deranjati. Se pare ca cei de la Search Corporation nu pot termina la timp documentatia.

Recent, viceprimarul Romeo Olteanu se lauda ca Iasul va avea PUG pana in decembrie. Dar arhitectii invitati la discutie au spus clar ca acest lucru nu se poate intampla, mai ales ca nu s-a ajuns macar la problemele de trafic, care se impun a fi rezolvate. Asadar, cei care vor sa construiasca vor avea de asteptat mult si bine noile reguli prinse in actualizatul PUG.

Culmea este ca anumite proiecte nu sunt avizate pentru ca se asteapta noua documentatie. Pentru redactarea acesteia, municipalitatea a alocat suma de 1,5 milioane de lei, fara TVA. Search Corporation trebuie sa actualizeze PUG, care nu a mai fost modificat de 11 ani, in conditiile in care, in ultima perioada, s-a construit masiv. Astfel, vor fi realizate cinci Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) pentru doua zone centrale si pentru Galata, Cicoarei si Viticultori. PUG trebuia finalizat anul trecut, dar din cauza lipsei de fonduri, perioada de realizare a fost prelungita. In 2009, o buna parte din proiectele din oras au fost respinse in cadrul Comisiei de Urbanism, insa, in acel moment PUG era expirat, pentru ca el avea o valabilitate de 10 ani, conform unei hotarari de Consiliu Local. Asadar, iesenii aveau sanse mari de castige in instanta daca nu primeau aviz de la comisie.

La sesizarea reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, in plenul unei sedinte de CL s-a luat decizia ca valabilitatea vechiului PUG sa fie prelungita pana la aprobarea celui nou.

Adauga un comentariu