Economic Local

Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat prin intermediul unei licitații! Primul pas este realizarea unui studiu de fezabilitate

Publicat: 15 iul. 2020
Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat, primul pas fiind realizarea studiului de fezabilitate
Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat

Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat. Autoritatea contractantă a comandat un studiu de fezabilitate. Va fi stabilită și valoarea lucrărilor de execuție. Conform caietului de sarcini, va fi construit un pavilion administrativ și vor fi demolate mai multe imobile aflate în stare de degradare

Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat prin intermediul unei licitații. Pe data de 24.07.2020 este programată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate, pas premergător lucrărilor de execuție. Realizarea documentației are o valoare estimată de 252.100 lei, fără TVA, adică 52.520 euro.

„Din cauza influenței în timp a factorilor naturali asupra elementelor structurale și nestructurale ale construcțiilor din cadrul imobilului au avut loc degradări substanțiale, sens în care se impune desființarea construcțiilor existente și construirea unui sediu nou. Documentația de proiectare, faza Studiu de Fezabilitate, este necesară pentru avizarea în Consiliul Tehnico-Economic al MAI a obiectivului de investiții propus și totodată va fi baza de plecare pentru o viitoare achiziție de proiectare și execuție a obiectivului mai sus prezentat. Prin achiziția servicii de proiectare se urmărește punerea la dispoziția beneficiarului a documentației specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Sediul Poliției de Frontieră Iași va fi modernizat prin intermediul unei licitații, terenul de sub clădiri având o suprafață de 4 hectare

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași își desfășoară activitatea într-o bază compusă dintr-un teren de 40.674 lei și 43 de construcții. Este vorba despre sediu administrativ, corp gardă, punct control, depozit armament etc. Prin obiectivele proiectului se enumeră construirea unui pavilion administrativ, garaj pentru autospeciale mari, stație alimentare carburanți, parcare pentru mașini confiscate. Este vizată și desființarea unui număr de 40 de construcții. Comisia de evaluare a autorității contractante va alege oferta firmelor cu prețul cel mai mic.

Poliția de Frontieră Iași cumpără hrană pentru câini, licitația urmând să aibă loc pe data de 17 iulie

Pe data de 17.07.202, Poliția de Frontieră Iași organizează altă licitație pentru achiziția de hrană uscată. Prevederea bugetară este de 470.000 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro. Procedura este împărțită în două loturi: hrană pentru câini adulți și câini juniori. Produsul trebuie să conțină aminoacizi Omega 6, Omega 3 și vitamina A. Livrarea produselor se va realiza în patru depozite administrate de Poliția de Frontieră Iași. Este vorba despre Botoșani, Iași, Vaslui și Galați. Contractul-cadru prevede pentru primul lot o cantitate minimă de 10.000 kg și maximă de 35.000 kg. Al doilea lot prevede o cantitate minimă de 15 kg și maximă de 12.000 kg. Termenul de garanție trebuie să fie între 12 și 18 luni.

„În situația în care se constată că produsele achiziționate determină apariția unor modificări ale stării de sănătate ale efectivului canin, achizitorul are dreptul la înlocuirea produselor. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de garanție. Produsele depreciate în perioada de garanție, precum și cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor”, sunt regulile impuse de autoritatea contractantă.

Adauga un comentariu