Eveniment-Social

Sediul Politiei din Copou intra in modernizare. Cladirea va fi mai mare

Publicat: 23 aug. 2015
1

@ Primaria a mai eliberat saptamana trecuta autorizatii de construire pentru Academia Romana, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi, dar si pentru hidroizolarea peretilor subterani ai Hotelului Traian

Municipalitatea ieseana a eliberat saptamana trecuta nu mai putin de 63 autorizatii construire, dar si 254 de certificate de urbanism. Unul din certificatele de urbanism eliberate de primarie la finele saptamanii trecute priveste proiectul de infiintare a unei unitati de invatamant privat, ce ar urma sa includa o gradinita si o scoala cu program after school, beneficiar fiind Aurel Mares. Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola, prin dr. Gabriel Oprisanu, a scos un certificat de urbanism pentru schimbarea destinatiei  spalatoriei in spatiu de birouri. „Printre beneficiarii ultimelor certificate de urbanism se numara si Inspectoratul de Politie Judetean care a primit documentul pentru a putea consolida, moderniza si extinde prin mansardare la sediul IPJ de pe str. M. Costachescu nr. 2″, a precizat Gabriel Andronache, reprezentatul muncipalitatii.

In ceea ce priveste autorizatiile de construire, a dat aprobarile pentru amenajarea a doua parcari, una in zona Nicolina, iar cealalta in zona centrala. Rivium Galeria Mall a primit o autorizatie pentru amenajarea unei parcari pe teren proprietate, prin extinderea parcarii autorizate anul trecut cu AC 1047/16.10.2014, pe strada Agatha Barsescu nr. 6. Totodata, Daniela Cotofan a primit autorizatia pentru amenajarea unei parcari pe un teren concesionat de pe strada Mitropolit Varlaam nr. 54. Printre beneficiari se numara si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi care doreste estinderea Halei Facultatii de Mecanica, dar si Filiala ieseana a Academiei Romane, care si-a programat o serie de lucrari de reparatii ale caii de acces, platformei betonata auto si pietonala, scari de acces, balustradelor si rampei pentru persoane cu dizabilitati, precum si la rigolele de colectare a apelor pluviale. In conditiile in care zona Lapusneanu-Piata Unirii este in santier, cei din primarie au eliberat o autorizatie pentru SC Turism Moldova SA, pentru realizarea unor lucrari de hidroizolatie verticala – perete subteran, dar si in subsolul Hotelului Traian. In plus a fost autorizata continuarea lucrarilor de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 5 de pe strada Sfantul Sava, vizata fiind construirea corpului C – bloc alimentar.

Adauga un comentariu