Actualitate

Sediul Ziarului de Iasi a intrat pe lista de demolari

Publicat: 05 mart. 2015
1

@ Primaria isi muta angajatii din cladirea unde are sediul Ziarul de Iasi @ Imobilul e pe cale sa se darame, avand grad de risc seismic 1 @ Subiectul chiriasului este insa unul tabu in primarie

Cladirea in care functioneaza o directie a primarie si unde are sediul si Ziarul de Iasi este pe cale sa se darame. Municipalitatea pregateste expertizarea cladirii, aceasta urmand a fi cel mai probabil demolata, investitiile de reabilitare a cladirii din intersectia Bucsinescu anticipandu-se ca fiind nerentabile.

La o sedinta care a avut loc ieri la primarie s-a decis relocarea Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat in zona Podu Ros, la Piramida lui Dubet. Mutarea serviciului ar urma sa intervina pana cel tarziu la finele acestei luni. Relocarea DAPPP se face pentru expertizarea cladirii, care e pe cale sa se demoleze. Ultima analiza a cladirii arata ca aceasta are grad de risc seismic 1. Imobilul este atat de subred, sustin angajatii primariei, ca intreg ansamblul s-ar fi zguduit ca la cutremur in aceasta iarna, cand, la primele semne de caldura, ar fi cazut zapada de pe cladire.

„Cladirea nu mai e stabila, sigura. Pe partea din spate se vede zidaria. Ultima expertiza o dadea cu risc seismic maxim. Se va face o noua expertiza. Daca va reiesi ca nu mai merita consolidata, va fi cel mai probabil demolata pentru a se da o noua destinatie terenului”, a precizat o sursa din primarie. Reprezentantii municipalitatii au refuzat sa ofere informatii oficiale legate de contractul de inchiriere al firmei care reprezinta interesele celor de la Ziarul de Iasi, dar si despre planurile privind intregul imobil. „Vorbiti cu cei care v-au dat informatiile. Eu nu am fost acolo, nu va pot spune nimic”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.

REVOLTATOR! Chirie de cativa lei pentru Ziarul de Iasi

Redactia Ziarului de Iasi functioneaza intr-un spatiu cu o suprafata de 818 metri patrati, inchiriat pentru o chirie simbolica, care potrivit unor informatii din 2012, era de circa 3 lei pe metru patrat. Diverse societati comerciale au inchiriat spatii si cu 25 de euro pe metrul patrat de la primarie. In orice caz, in prezent nicio societate comerciala din Iasi, cu exceptia SC Grupul de Presa Medianet SRL, nu sta intr-un spatiu al primariei fara sa plateasca o chirie de minimum 5 euro pe metrul patrat. Grupul de Presa Medianet a inchiriat spatiul respectiv in urma unei licitatii care ar fi avut loc in decembrie 2002. La procedura din 2002 s-au inscris doua societati comerciale, SC Grupul de Presa Medianet SRL si Grupul pentru Investitii in Mass Media SRL, aceasta din urma jucand rolul de „mana moarta” la licitatie si de aceea SC Grupul de Presa Medianet SRL a adjudecat spatiul cu 10.000 lei (in prezent 1 leu – n.r.) pe metru patrat.

Comentarii
Adauga un comentariu