Magazin

Sef ASPA: De saptamana viitoare incepe eutanasierea maidanezilor agresivi

Publicat: 05 sept. 2013
1

Razvan Bancescu, directorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectie Animalelor (ASPA) din cadrul Primariei Capitalei, a anuntat ca, incepand de saptamana viitoare, cainii comunitari agresivi vor fi eutanasiati pe raspunderea sa.

Acesta a declarat ca, de luni, actiunile de prindere a cainilor se vor intensifica si ca personalul va fi suplimentat cu aproximativ 50 de hingheri, potrivit Digi24. Astfel, circa 200 de maidanezi vor fi prinsi in fiecare zi.

Bancescu a spus ca animalele capturate vor fi duse in adaposturile administratiei locale, desi in acestea mai sunt doar 120 de locuri libere. Acolo, cainii blanzi vor fi sterilizati si eliberati pe strada. Referitor la cainii agresivi, directorul ASPA a spus ca are un plan, dar ca nu il poate face public deocamdata.

La insistentele jurnalistilor, Bancescu a precizat ca va eutanasia animalele agresive pentru care nu mai exista locuri libere in adaposturi. El a explicat ca, daca ar fi capturati 55.000 din cei 65.000 de caini comunitari din Bucuresti, acestia ar avea nevoie de un centru care sa se intinda pe circa 11 hectare si ca Primaria Capitalei ar trebui sa cheltuiasca aproximativ 550.000 de lei pentru intretinerea acestora. Bancesu a afirmat ca nu exista prevazuta in buget o asemenea suma.

Totusi, Kuki Barbuceanu, reprezentantul asociatiei Vier Pfoten Romania, a pus intrebarea: „Cine stabileste pana saptamana viitoare care caini sunt agresivi?”, sustinand ca deocamdata vor fi eutanasiati numai cainii care sunt bolnavi incurabil.

Comentarii
 • Doamne, ce inseamna prostia omului.
  Baiiii bagamias ca deja m-am enervat.
  Nu mai trebuie lasat nici un caine pe strazi IDIOTILOR care sunteti, LA PUSCARIE CU TINE, din cauza voastra a murit copilul ala nevinovat.

  E mai bine sa eutanasiati decat sa le oferiti un loc? Nu aveti BANI? Va cred, bine ca sunt bani pentru altele si pentru buzunarele voastre groase.

  CUM VERIFICATI CAINELE AGRESIV MAI BOILOR?
  NU AM MAI AUZIT ASEMENEA TAMPENIE.
  ORICE CAINE POATE DEVENI AGRESIV IN FUNCTIE DE IMPREJURARI.
  PUN PARIU CA DACA TE DUCI ACUM LA CAINELE CARE L-A OMORAT PE BAIAT, CU O BUCATA DE CARNE, VINE LA TINE DAND DIN COADA.

  VOI SUNTETI TAMPITI…TARA DE TAMPITI SI IDIOTI MA REFER LA CONDUCEREA TARII SI LA TOTI CEI CARE FAC PARTE DIN CONDUCERE SI INSTITUTII PUBLICE CARE TREBUIAU SA SE OCUPE DE CAINI.

 • Ion nume de marlan rahatit in ghena de gunoi, un ghertoi care ma-ta a fost o iapa si a belit maciucile noastre pe centura.SA MOARA MA-TA, IN SI TU CHIOCHILA SA VA DAU LA MECLA!

Adauga un comentariu