News Flash:

Sef din Casa Patrata, cercetat de ANI

6 Iulie 2009
1939 Vizualizari | 3 Comentarii
Sef din Casa Patrata cercetat de ANI
Asa cum a anuntat prefectul Victorel Lupu, in urmatoarea perioada, in institutie va fi facuta o curatenie generala in randul functionarilor publici. Astfel, vizat este si directorul Directiei Juridice din prefectura, Cecilia Insuratelu, care a administrat mai multe firme in timp ce ocupa o functie publica in prefectura. Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica mai multe sesizari facute de prefectul judetului, trimitand deja un raspuns cu privire la starea de incompatibilitate a unui functionar public. In total, prefectul a cerut verificarea a sase angajati. "Deocamdata nu ne pronuntam pana nu primim hotararea de la ANI. Eu am facut sesizarea pentru toti. In functie de cum merge treaba la Agentie vin si raspunsurile. Astept deocamdata prima hotarare care am inteles ca a fost deja comunicata. Deocamdata, asteptam raspunsul", a spus prefectul. Dupa ce a sesizat in mai multe randuri incompatibilitatea unor functionari publici din prefectura, Agentia Nationala de Integritate a comunicat primul raspuns. Mai exact, in urma raspunsului, functionarul Adina Blejusca a profitat timp de doi ani de pozitia ocupata. "Agentia Nationala de Integritate, in baza prevederilor Legii nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a constatat, in urma unei sesizari, starea de incompatibilitate a doamnei BLEJUSCA ADINA, referent la Institutia Prefectului Judetului Iasi, intrucat, in perioada 15.03.2007 - 20.02.2009, aceasta a detinut atat functia de referent la Institutia Prefectului Judetului Iasi, cat si functia de administrator la SC ADIFLOR COM SRL. In conformitate cu prevederile art. 94, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, «calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica», iar, conform prevederilor aceluiasi articol, alin. (2), lit. c din legea sus mentionata, «functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza respectiv in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata» .In consecinta, s-a dispus comunicarea actului de constatare Comisiei de Disciplina din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Iasi, in vederea luarii masurilor legale", se arata in comunicatul ANI, publicat vinerea trecuta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Anonim  | #73440
Deci la Prefectura se poatee..... Da la DSVSA Iasi cind o sa faceti curatenie ca si pe acolo sint cu firme... dezinfectii..... hoteluri... concesionari.... si functionari publici... sau nu aveti ochi sa vedeti
Anonim  | #73441
Platon de la dsvsa iasi de exemplu era cu carte de munca la o firma de asigurai.... e adevarat acum e director coordonator adjunct... se putea vedea pe declaratiile de avere ....dar na asta e nu aveti ochi decit pentru referenzi
Anonim  | #73442
era de asteptat la cata coruptie si smechereala au folosit si folosesc liberalii din legislatura anterioara... Interesant este ca prefectura face verificari prin consilierii juridici asupra incompatibilitatilor. Numai saracul vicepresedinte al CJ Iasi , d-l Profir, parca, ce taratura a avut de tras prin instante ... Ma rog, lupii pusi paznici la stani . Ei, si ce-o sa pateasca ,, incompatibilii " dupa ce au avut ascensiuni fulminante in conditii f dubioase ? Poate le cerceteaza presa ascensiunile, ar avea subiecte bune pentru presa, dar asa ar fi normal daca se face atata tam-tam de legalitate in prefectura. Asteptam.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012810 (s)