Eveniment-Social

Sefa ISJ a dezbatut problemele din invatamant cu Ministrul Educatiei

Publicat: 08 feb. 2013
1

Intalnire importanta a actualului inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), prof. dr. Camelia Gavrila, cu ministrul Educatiei Nationale (MEN), Remus Pricopie.

Alaturi de conducerea Casei Corpului Didactic (CCD) Spiru Haret, sefii invatamantului preuniversitar iesean au abordat urmatoarele probleme: faptul ca înscrierea în clasa pregatitoare va ramâne obligatorie, cu respectarea dorintei parintilor de a-si încadra copiii fie la gradinita, fie la scoala, daca sunt îndeplinite conditiile de functionare; revitalizarea învatamântului profesional si tehnic, acest lucru fiind o prioritate guvernamentala, prin realizarea unor parteneriate între scoli si agentii economici. De asemenea, au fost clarificate mai multe aspecte privind înscrierea în învatamântul primar, pregatirea activitatilor de mobilitate a personalului didactic si pilotarea Evaluarii Nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a dar si organizarea logistica a examenelor nationale din acest an respectiv Bacalaureat si Evaluare Nationala la clasa a VIII-a cat si inspectia scolara.

Pe de alta parte, una dintre cele mai importante decizii luate de catre MEN, la aceasta intalnire a fost: „Ministerul Educatiei precizeaza ca toti candidatii care au obtinut nota sapte sau peste sapte la concursul de ocupare a posturilor din învatamântul preuniversitar, din august 2012, si care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioada determinata în anul scolar 2012-2013, se vor putea titulariza. Cu alte cuvinte, acestia vor putea încheia un contract pe perioada nedeterminata cu unitatea de învatamânt în care sunt repartizati la acest moment, daca postul e viabil si candidatii obtin avizul Consiliului de Administratie din scoli si licee. De asemenea, ministerul asigura, astfel, crearea de conditii egale în ceea ce priveste ocuparea de posturi pentru candidatii titularizabili din 2012 si cei din anii precedenti, respectiv din intervalul 2009 – 2011”, arata oficialii ministeriali.

Comentarii
  • Mobilizarea personalului didactic in acest caz se va reduce doar la titularizari rapide si … pe genunchi si la restrangeri de activiate. Pentru toate celelalte etape fiind doar un consum de hartie si cerneala.

  • Nu mai titularizati profesori „la inghesuiala” . Nu mai continuati cu distrugerea invatamanlului . Nu distrugeti corpul profesoral existent , introducand persoane pe usa din dos . Puneti baza mai ales pe profesorii cu varsta de peste 35 de ani care au facut facultati „pe bune” si au ajuns titulari in urma unei concurente de peste cinsprezece pe un loc . Nu mai introduceti in inv. persoane care au facut facultati de doi lei particulare , unde nu vezi decat casierii si nu sali de studii si unde studentii nu participa la activitati de pregatire .

  • Asa ati procedat in primul mandat cand la SC.gen.I.creanga TG.frumos pe usa din dos l-ati numit ca sirector pe fostul invat.VERDES IACOBITA care nu a facut nimic pt.scoala decat cu exeptia faptului ca pentru inscrierea copilului la scoala pretindea si primea de la parinti suma se 5o lei.Acuma are tupeul si ne deranjeaza cam dessi ne solicita sa-i punem la dispozitie cate o sala de clasa in care tine sedinte cu niste amarati de cetateni nu stim de pe unde sunt .Cu prima ocazie cand ne va mai deranaja cu sala de clasa ,il vom respinge cu un sictir bine meritat.

  • Oare ministrul actual a facut scoala tot la inghesuiala ? Sindicatele , nu au nimic de spus ? De ce nu este oprit acest ministru sa produca haos mai departe in invatamant, sa continuie ceea ce a facut rau Funeriu si Basescu . Ce scuza este aceasta ca nu trebuie discriminati cei titularizati in 2012 , fata de cei din 2009-2011 ? Dar prof.titularizati inainte de 2009 , ei de ce sa fie egali cu ceilalti , in conditiile in care ei au suportat o mare concurenta ?Parintii nu trebuie sa accepte intrari in sistem pe usa din dos , daca vor prof. de buna calitate .

  • Voi, profesori cei cu facultati comuniste, gura mica ca scoateti analfabeti si aveti promovabilitate la bacalaureat de 10-20%. Noroc ca platesc parintii meditatii ca ar lua bacalaureatul 5% din absolventi.

Adauga un comentariu