Eveniment-Social

Sefa ISJ Iasi: „Adevaratul test la Bacalaureat vor fi probele scrise”

Publicat: 10 iun. 2013
1
Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, prof. dr. Camelia Gavrila, a acceptat sa faca o radiografie in legatura cu examenul de Bacalaureat 2013. Aceasta a tinut sa mentioneze faptul ca adevarata provocare pentru absolventii claselor a XII-a din judetul Iasi este reprezentata abia de probele scrise ale examenului de maturitate.
 
„Desigur, vorbim de primele trei saptamani ale acestui examen de Bacalaureat, ce vizeaza probele  de evaluare a competentelor orale. Deja noi am fost in inspectie pentru a verifica atat modul in care se transmit subiectele, cat si a sistemului de supraveghere video, respectiv a calculatoarelor care vor fi folosite la proba digitala.

Vorbim de 49 de centre in care se deruleaza testarile in judetul Iasi, comparativ cu cele doar 17 in care se vor derula testarile scrise, lucru ce arata ca, acum, elevii sunt in mediul lor natural!

Trebuie sa precizam faptul ca aceste probe sunt importante pentru orice tanar absolvent din invatamantul preuniversitar din secolul XXI. Dincolo de toate acestea, cu siguranta, adevarata lor provocare va fi cea de la probele scrise”, a tinut sa transmita prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ Iasi.
Adauga un comentariu