Local

Sefia Directiei pentru protectia drepturilor copilului a fost disputata de doi candidati

Publicat: 26 feb. 1999

Functia de director al Directiei pentru protectia drepturilor copilului a fost disputata, ieri, intre doi candidati, respectiv Irina Baciu si Cristiana Dragomir. Initial la acest titlu au aspirat: Irina Nicoleta Luca – farmacista, Pintilii Penciuc – directorul coordonator al centrelor de plasament din judet, prof. dr. Cristiana Dragomir si Irina Baciu – jurist. Din aceasta cursa s-au retras Pintilii Penciuc si Irina Nicoleta Luca.

Potrivit declaratiei consilierului judetean, Mihai Butnariu, presedintele comisiei sociale din cadrul CJ, „cel mai nimerit pentru aceasta functie este Pintilii Penciuc. Acesta a renuntat la concurs pentru ca procentul de 5 la suta, adaugat la salariul actual, nu rasplateste efortul depus in administrarea acestei institutii”. In ceea ce priveste sansele de reusita a prof. Cristiana Dragomir au fost considerate minime de catre presedintele Vladimir Tanasoiu. Motivul invocat de presedinte a fost virsta, „aceasta mai are doua luni pina la pensie”. Comisia care a asigurat examinarea candidatilor a fost formata din reprezentanti ai Departamentului pentru Protectia Copilului Bucuresti, consilieri judeteni si specialisti din domeniu.

Precizam ca, actualul director, Alexandra Socolov, si-a depus dosarul de pensie in aceasta luna. Initial, presedintele CJ, Vladimir Tanasoiu a acceptat continuitatea proiectelor si programelor coordonate de Alexandra Socolov, chiar si dupa pensionare. Intre timp, parerile s-au schimbat. In acest sens, secretarul CJ, Ion Serbina a declarat ca „acest lucru se va stabili dupa concurs”.loading...

Adauga un comentariu