Eveniment-Social

Sefii administratiei iesene au discutat despre evolutia preturilor din ultimii ani

Publicat: 21 nov. 2018
1

Sefii institutiilor deconcentrate din judetul Iasi s-au intalnit ieri intr-o noua sedinta a Colegiului Prefectural. Pe ordinea de zi a sedintei au fost mai multe teme de discutii printre care evolutia principalilor indicatori socioeconomici în perioada 2015-2017, aspecte prezentate de Directia Judeteana de Statistica, dar si metodologia de supraveghere a infectiilor asociate asistentei medicale în spitalele din judetul Iasi. Aceste detalii au fost prezentate de Directia de Sanatate Publica Iasi.

Un alt aspect discutat in cadrul sedintei a tinut de stadiul executarii lucrarilor agricole din campania de toamna, detalii prezentate de Directia pentru Agricultura Iasi.

"Am participat la sedinta Colegiului Prefectural aferenta lunii noiembrie, organizata la Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi. Discutiile au privit stadiul executarii lucrarilor agricole din campania de toamna, metodologia de supraveghere a infectiilor asociate asistentei medicale, ca si evolutia principalilor indicatori socio-economici ai judetului în perioada 2015-2017. Ritmul de crestere a efectivului de salariati din economia Iasului este superior celui national, ca si cel de crestere a salariilor. Totusi, mai avem mult de recuperat, dat fiind faptul ca diferenta dintre salariile medii din Iasi si Cluj este de 16 la suta", a aratat prefectul Marian Serbescu.

Citeste si: Sedinta intensa a Colegiului Prefectural. Ce au discutat sefii deconcentratelor iesene

Acesta a aratat si in ce au constat discutiile. "O crestere importanta, de 26,2 la suta au cunoscut si pensiile, alt aspect îmbucurator. Exporturile au crescut mai alert la noi decât în restul tarii, iar Iasul este unul dintre putinele judete în care balanta comerciala externa este pozitiva. Interesanta este si cresterea puternica a numarului de angajati din domeniul IT&C. E un sector care ocupa deocamdata doar 5,3 la suta din totalul salariatilor din judet, ceea ce înseamna ca exista loc pentru continuarea cresterii. Discutiile din cadrul colegiului nu au ocolit si problemele curente din viata judetului, respectiv mobilizarea autoritatilor publice pentru prevenirea fenomenelor negative asociate sezonului rece si pentru prevenirea extinderii epidemiei de pesta porcina africana, dar si pregatirile pentru apropiata sarbatorire a Zilei Nationale a României", a mai spus prefectul judetului.

Comentarii
  • si la ce concluzie ati ajuns?sunt preturile destul de mari sau nu?a scazut barilul de petrol la 60 de dolari de la 100 si la noi benzina e cam tot la fel.taiati si voi frunze la caini

  • Nu va suparati, dar de cresterea si „MAI IMPORTANTA” a preturilor alimentelor de baza, a energiei electrice, a gazului, a apei, a carburantilor, in general a vietii cand aveti de gand sa vorbiti in sedintele dvs. Toate aceste cresteri de preturi care scumpesc nepermis de mult viata romanilor sunt peste cresterile anuntate de Olguta Vasilescu iar romanii de rand abia mai supravietuiesc cu din ce in ce mai putini bani in buzunare.

Adauga un comentariu