Eveniment-Social

Sefii din CJ, vanati pe capete de DNA din cauza lui Adomnitei

Publicat: 28 mai 2015
1

@ Angajatii din Consiliul Judetean Iasi isi blestema zilele din cauza lui Cristian Adomnitei @ Arestarea acestuia a facut ca multe alte persoane din institutie sa dea explicatii in fata procurorilor @ Oamenii au ajuns la capatul rabdarii pentru ca nu se asteptau niciodata sa ajunga in fata anchetatorilor

Panica intr-o institutie publica din Iasi. Dosarul in care Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, este cercetat pentru fals intelectual si favorizarea infractorului, lasa urme adanci printre angajatii institutiei. In ultimele zile, mai multi sefi de servicii si directii din subordinea Consiliului Judetean Iasi au fost chemati la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Iasi (DNA) pentru a da explicatii cu privire la modul cum a fost organizata procedura prin care Adomnitei si alte persoane au ajuns sa fie plasate in arest la domiciliu.

Procurorii vor sa afle mai multe detalii despre cum Adomnitei, Teodora Jinga, sefa Directiei de Proiecte si Dezvoltare Durabila, si Carmen Irimescu, sef serviciu, din institutie, nu au respectat procedurile derulate in contract si au facut presiuni pentru a-si ascunde faptele. In prezent, functionarii din CJ au ajuns sa faca rand la sediul DNA pentru a explica modul cum s-a derulat acest contract. Ieri, la sediul DNA a ajuns Gabriela Alungulesei, sefa Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean, alaturi de Ioana Gheorghita, angajata aceleiasi directii.

Acestea au fost citate in calitate de martor in dosarul Laser CO SRL, procurorii dorind sa afle mai multe detalii despre modul cum s-a derulat contractul de 340 mii lei intre societatea Letitiei Popa si autoritatea judeteana. Si acesta este doar inceputul. Astazi, la DNA vor ajunge, printre altii, Fulga Turcu si Catalin Timofciuc, ambii angajati in cadrul Directiei de Proiecte si Dezvoltare Durabila. Rand pe rand, cei care au avut si cea mai mica implicare in acest dosar vor trebui sa se prezinte in fata procurorilor pentru a-si explica faptele. Lucrurile sunt insa de durata, asta pentru ca si aparatorii celor acuzati vor veni la randul lor cu probe si martori noi.

Citeste si: EXPLOZIV! Situatie fara precedent in istoria Iasului! Cristian Adomnitei a fost arestat aseara! FOTO

„Abia acum incep audierile in dosar. Sunt audiati angajatii CJ in calitate de martori cu privire la dosarul Laser Co. In aceasta perioada vor mai fi audiate o serie de persoane, toti cei care au avut de a face cu acest proiect. Sunt chestiuni normale, iar ancheta isi urmeaza cursul firesc. Acum este vorba de audierea persoanelor care au fost solicitate de catre procurorii DNA. Ulterior, vom face si noi o solicitare pentru a fi luate in calcul probele si martorii nostri”, a mentionat avocatul Eduard Boz, aparatorul lui Cristian Adomnitei.

Adomnitei si ceilalti implicati in dosar si-au ruinat carierele pentru un contract de 340.000 lei. In acest dosar prestatorul trebuia sa promoveze imaginea Iasului peste hotare. Se doarea promovarea prin intermediul unor materiale tiparite, respectiv brosuri, calendare, harti, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii si altele. Numai ca in urma unui audit intern inceput in luna februarie 2015, cei de la Serviciul de Audit Intern au descoperit ca nu au fost predate materiale in valoare de 213.000 lei. Ulterior, Adomnitei a incercat sa-i acopere pe cei care au furat banii, iar totul a izbucnit. Astfel, seful CJ a fost plasat in arest la domiciliu si suspendat din functie pe o perioada de minim 30 de zile.

Comentarii
    • Cei de la CJ nu au CFP (control financiar preventiv), cum s-au putut face platile daca nu erau gata lucrarile, cei de la CFP nu au sesizat Sau …sefu a zis si fraierii au semnat Apoi sefii dau vina pe subalterni…ca pana la ei au mai semnat 3 – 4 fraieri, nu-i asa

  • Functionarii chemati la dna sunt raspunzatori la fel,daca nu mai mult decit presul cristinel. cei mai multi s-au angajat si au ajuns in functii pe baza de pile si lipsa de coloana vertebrala.sunt slabi pregatiti profesional,cei mai multi dintre sefi sunt sub nivelul unui necalificat;scoli facute la termen redus cu banii de la taticu si mamica,cu examene luate cu spaga;si mai ales hoti si aroganti; uite cine a ajuns sa-i caineze !? astia fura si sunt prosti sub mai multi presedinti.
    asa ca adomnitei este vinovat in primul rind ca nu ia dat afara; asa ca va plati cun virf si indesat,iar functionarii vor scapa cu amenzi si suspendari. iar cj va continua sa fie o gaura neagra pentru bugetul public . Vladut Rotaru poti mai mult.

  • Cati frati Timofciuc lucreaza in CJ?…sunt atat de capabili oare, sau au lipit afisele lui adomnitei in campanie si acesta i-a recompensat?…ce inseamna sa ai o umbrela politica…Dumnezeu cu mila!

    • Vai, draga unchiule Vanea, dar nu il stii pe frățiorul Razvanel, buuuuuun tare la lipit afise si atât. Dar chiar atât. Felicitari pt alegerile făcute, domnule preș!

Adauga un comentariu