Eveniment-Social

Sefii judetului au deschis anul scolar in comunele iesene

Publicat: 12 sept. 2016

Debutul anului scolar a fost luat cu asalt si de autoritatile judetene. Astfel, reprezentantii administratiei judetene au fost in mai multe localitati din judet, unde au participat la deschiderea anului scolar. Prefectul Marian Grigoras a participat ieri la deschiderea anului scolar la Liceul Agricol Miroslava si la Liceul Tehnologic Vladeni.

„Am vrut sa fiu alaturi de copiii din mediul rural în aceasta prima zi de scoala. Am vrut sa le transmit un mesaj de sustinere, de încurajare. Si eu am urmat cursurile unui liceu din mediul rural si vreau sa le fie foarte clar ca, din punctul meu de vedere, nu exista diferente între un elev din mediul rural si unul de la oras. Avem multi elevi foarte buni în mediul rural. Ei au nevoie de sustinere, pentru a se putea dedica scolii. Se fac eforturi si la nivel guvernamental pentru a îmbunatati conditiile în care se desfasoara cursurile în mediul rural. Avem în judet în jur de 40 de comune care au proiecte evaluate la peste 56 milioane lei în ceea ce priveste modernizarea unitatilor de învatamânt. Aceste proiecte se afla în diferite stadii de implementare”, a spus prefectul Marian Grigoras.

Un alt ales judetean care a fost in judet a fost si Vasile Salaru, consilier judetean ALDE. Acesta a fost la Scoala Ion Holban, la Liceul Special „Trinitas” din Targu Frumos si la Liceul Moldova din acelasi oras.

„Nu ma indoiesc ca fiecare copil care astazi porneste cu o speranta in suflet va descoperi in scoala locul in care inabilitatile sale naturale vor fi transformate intr-un atu. Ma gandesc la Jocurile Olimpice Paralimpice, la acei tineri care ne-au facut mandri ca suntem romani, prin ridicarea drapelului pe cel mai inalt catarg. Totul este posibil, ne putem depasi limitele, vom deveni oameni cu viata sociala normala, nu vom accepta sa devenim niste paria ai acestei societati, ci niste invingatori. Lucru pe care trebuie sa-l inteleaga atat profesorii, cat si parintii nostri”, a spus consilierul ALDE pentru cei prezenti la deschidere.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu