Eveniment-Social

Sefii judetului cer explicatii, dupa scandalul apei de la Harlau

Publicat: 23 iun. 2016
1

@ Dupa ce ApaVital SA a lasat un oras intreg fara apa tocmai in perioada caniculei, sefii Prefecturii Iasi au ajuns sa ceara explicatii @ Au de suferit pana si elevii Colegiului National din oras, care nu pot sustine in conditii normale examenul de bacalaureat

Autoritatile judetene au ajuns sa se implice in cosmarul trait de o intreaga localitate ieseana. Mai grav este faptul ca, situatia se intampla tocmai in cadrul sesiunii de vara a examenului de Bacalaureat si pana acum nimeni nu a luat vreo masura. De peste o saptamana, zeci de absolventi ai claselor a XII-a de la Colegiul National Stefan cel Mare din orasul Harlau sunt nevoiti sa sustina probele in conditii de-a dreptul improprii.

Chiar daca afara temperaturile sunt caniculare, elevii si cadrele didactice nu beneficiaza de un strop de apa potabila. Inca de saptamana trecuta, fara a fi notificati, mii de elevi si locuitori ai orasului Harlau primesc cu pipeta apa potabila. Mai mult, chiar daca furnizorul acestui serviciu, ApaVital SA Iasi, sustine ca totul are la baza lucrari de retehnologizare si apa este furnizata dupa program, cadrele didactice din oras au sustinut altceva. Oamenii au ajuns la disperare si cer ca situatia sa se rezolve, iar tinerii care sustin examenul maturitatii sa-si poata da lucrarile in conditii propice. De altfel, dupa izbucnirea scandalului, sefii Prefecturii Iasi au cerut explicatii din parte atuturor partilor implicate pentru a rezolva criza aparuta.

Citeste si: EXCLUSIV! Caz INCENDIAR, la un mare colegiu iesean. Directorul face dezvaluiri SCANDALOASE in timpul Bacalaureatului – FOTO

„Fata de situatia semnalata, am luat legatura atat cu prestatorul de serviciii, cat si cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi pentru clarificarea situatiei. Intr-adevar, exista o situatie obiectiva de natura tehnica, care impiedica in prezent furnizarea continua a apei. Mi s-au dat asigurari ca in cel mai scurt timp situatia se va rezolva, iar desfasurarea examenului de Bacalaureat nu va fi afectata. Ma voi interesa indeaproape despre acest caz”, a spus prefectul Marian Grigoras.

Comentarii
  • Buna ziua! Daca tot se implica conducerea municipalitatii in neregulile de la Apa Vital va rog sa le sesizati si intreruperile dese din Comuna Victoria, care au inceput de duminica, 19.06.2016, de la ora 21.00 pina dimineata dupa ora 8 si au tinut inclusiv pina astazi, 24.06.2016, si posibil vor tine si de acum inainte! Nu este vara in care sa nu fie probleme de acest gen! A fost an in care nu ne-au dat apa 2 saptamani: ba nu mergeau pompele, ba s-au infundat filtrele, ba au avut avarie, ba nu au avut curent! Au extins foarte tare reteau de apa dar nu au investit nimic in statia de la Victoria! Nu este normal ca atunci cind ai platite facturile la zi sa nu beneficiezi de serviciul respectiv!

Adauga un comentariu