Sport

Sefii Politehnicii sunt multumiti de jocul prestat de echipa la Craiova! „Acum stim exact unde suntem”

Publicat: 26 iul. 2018
1

Iasul a debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii I, obtinând un punct muncit pe terenul Craiovei, una dintre pretendentele la titlu. Remiza obtinuta de ieseni este cu atât mai pretioasa cu cât antrenorul Flavius Stoican a avut numeroase probleme de lot.

Mai multi titulari din lotul trecut (Sin, Badic, Zaharia) au lipsit din motive medicale, în timp ce nou-venitii Flores, Rus si Sanoh nu au putut fi folositi, nefiind înca legitimati pâna la ora jocului.

În plus, Paul Pîrvulescu si Kizito, jucatori titularizati în meciul de luni, sunt în urma cu pregatirea, dupa ce au ratat cele doua stagii de pregatire. Având în vedere circumstantele de mai sus, dar si faptul ca Poli Iasi a pierdut toate cele patru meciuri cu Craiova în sezonul trecut, doua în campionatul regulat si doua în play-off, oficialii din Copou se declara extrem de multumiti cu remiza alba obtinuta în Banie. Asta desi au fost la câteva minute de trei puncte obtinute la masa verde, problemele la instalatia de noctura fiind rezolvate de catre organizatori cu doar 12 minute înainte de termenul limita. De altfel, presedintele Iasului, Adrian Ambrosie, a declarat ca punctul obtinut pe teren este mult mai pretios decât trei la masa verde.

"Este un rezultat bun pentru noi, obtinut în niste conditii destul de grele. Tinând cont de problemele de lot pe care le-am avut, dar si de valoarea adversarului, ne declaram multumiti cu acest rezultat. Flavius Stoican a reusit sa aseze echipa foarte bine în teren, a închis spatiile catre poarta lui Rusu si am reusit sa spargem gheata în fata unei echipe care ne-a învins în toate meciurile din sezonul trecut. Vreau sa spun ca punctul obtinut pe teren este mult mai pretios decât cele trei la masa verde, de care am fost la câteva minute. Un 3-0 fara joc ar fi fost un rezultat mincinos. În plus, am fi avut probleme mari cu Astra, în etapa viitoare, pentru ca nu stiam unde ne aflam. Acum stim exact unde suntem, la ce nivel este echipa", a declarat presedintele Adrian Ambrosie.

Acesta a dat asigurari ca pâna la ora meciului cu Astra Giurgiu, din etapa a doua a Ligii I, vor fi legitimati si Dylan Flores, Laurentiu Rus si Moussa Sanoh, cei trei jucatori nou-veniti care nu au avut drept de joc în Banie.

Victorie clara pentru Poli Iasi în amicalul cu CSM Roman

Din dorinta de a-i vedea la lucru pe jucatorii care nu au evoluat în meciul de luni, contra Craiovei, antrenorul Flavius Stoican a programat miercuri seara, în Copou, un amical cu divizionara a treia CSM Roman. Poli Iasi s-a impus cu un categoric 4-0 (2-0), prin golurile marcate de Patrick Petre (minutul 7), Mousa Sanoh (28) si "dubla" ghanezului Lawson Bekui (56, 72), un atacant de 23 de ani aflat în probe. La primele doua reusite ale gazdelor, servant a fost tânarul mijlocas dreapta Vlad Danale.

Antrenorul Flavius Stoican a început meciul în formula: Cobrea – Bosoi, Rus, Mihaescu, Sin – Mimoun, Flores, Danale, Caruta, Patrick Petre – Sanoh. În repriza a doua au mai intrat: Mongongu, Bekui, Dwubeng, Corduneanu, Vladeanu, Rosu si Moldovan.
Dintre jucatorii prezenti în teren în amicalul cu Romanul, Laurentiu Rus, Dylan Flores si Sin s-ar putea regasi în formula de start pentru întâlnirea cu Astra, din etapa a doua. Poli Iasi va întâlni Astra Giurgiu, sâmbata, în Copou, de la ora 21:00, în etapa a II-a a Ligii I.

Adauga un comentariu