Eveniment-Social

Sefii regiilor au zilele numarate

Publicat: 13 ian. 2013

@ Prima schimbare a avut loc joi, cand edilul sef a luat decizia ca directorul de la CLP Eco Salubritate, Eugen Chiriac, sa fie schimbat din functie cu Eduard Dumea, consilier local @ Alti sefi vizati sunt cei de la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani, RAGCL, si Prest Serv Apa Pascani

Primarul Dumitru Pantazi a inceput sa schimbe sefii din cadrul institutiilor subordonate Consiliului Local Municipal Pascani. Prima schimbare a avut loc joi, cand edilul sef a luat decizia ca directorul de la CLP Eco Salubritate, Eugen Chiriac, sa fie schimbat din functie cu Eduard Dumea, consilier local. Primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul ca decizia nu este una politica, ci una pur administrativa. “Am inceput aceasta schimbare pentru ca zilnic, trecand prin oras, constatam o problema. Cei de la Salubritate nu-si faceau treaba. Un prim aspect ce m-a nemultumit a fost modul de curatenie al orasului. In aceasta iarna am fost nevoiti sa intervenim cu un utilaj inchiriat de la o societate comerciala pentru curatirea trotuarelor din oras pentru ca angajatii de la salubritate nu au iesit sa-si faca treaba. O alta nemultumire a fost modul in care s-a actionat la strangerea cainilor comunitari. Totodata, anul trecut am gasit intelegere la cei de la mediu, pentru a depozita la groapa de gunoi, spre Valea Seaca, deseurile. Doua zile am urmarit masinile de salubritate si nu am vazut nici una care sa depoziteze gunoiul in zona. Un alt aspect ce m-a nemultumit a fost modul in care s-au gestionat banii si bunurile serviciului. Nu s-a cumparat, spre exemplu, nici macar o matura in acest serviciu. Ca urmare, am decis ca directorul sa fie schimbat din functie cu domnul Eduard Dumea”, a declarat primarul Dumitru Pantazi. Edilul sef a mai precizat faptul ca odata cu schimbarea conducerii, urmeaza sa creasca eficienta si productivitatea pe sectorul respectiv. „Stiu ca asteptarile sunt mari si sper sa ma ridic la nivelul lor”, a declarat proaspatul director de la CLP Eco Salubritate, Eduard Dumea.

Cine urmeaza a fi schimbat?

Schimbarile nu se opresc aici. Cel putin, asa reiese din discutiile purtate cu cei din apropierea edilului sef. Alti sefi vizati sunt cei de la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani, RAGCL, si Prest Serv Apa Pascani. „Voi proceda la fel si cu celelalte institutii din subordinea Consiliului Local Municipal. Voi face un audit la toate institutiile, sa vedem pe ce anume se cheltuie banii publici. Unde vor fi probleme, se va proceda la fel”, a mai declarat primarul.
Initial, se dorea ca directorul de la RAGCL, Georgeta Sandu, sa fie schimbat din functia de conducere nu pentru incompetenta, ci din motive politice. Cel putin, deocamdata nu pare sa se fi renuntat la acest aspect. Tot primarul Dumitru Pantazi s-a aratat nemultumit de conducerea de la Pres Serv Apa Pascani, directorul Ioan Prisecaru. In campania electorala a precizat faptul ca va face schimbari majore pe acest serviciu.

Solicitari din partea membrilor de partid

Membrii PSD care l-au sustinut pe Pantazi in campania electorala pentru primarie isi cer acum drepturile. Intrebat cine mai doreste de la PSD sa obtina functii de conducere, primarul a precizat faptul ca aceste schimbari nu tin de politic. „De cand am intrat pe functia de primar, am incercat sa elimin partea politica in deciziile administrative pe care le-am luat. In primarie nu am facut politica, si am incercat sa nu se procedeze in acest mod. Nu stiu cine din PSD vrea sa ajunga in functii de director, dar nu am nicio legatura cu astfel de decizii”, a mai spus Dumitru Pantazi.loading...

Adauga un comentariu