National

Seful CCR Augustin Zegrean, respins pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a UE

Publicat: 09 mart. 2015

Ministerul Justitiei informeaza ca primii trei candidati selectati pentru functia de judecator din partea Romaniei, la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, sunt Camelia Toader, actual judecator CJUE, Laura Ivanovici si Ana Costea, urmand ca nominalizarile sa fie transmise Guvernului.

Astfel, candidatura presedintelui Curtii Constitutionale Augustin Zegrean a fost respinsa.

„In urma derularii probei interviului, candidatii situati pe primele trei locuri, in ordinea punctajelor obtinute, sunt: Camelia Toader; Laura Mihaela Ivanovici; Claudia-Ana Costea (Moarcas). Nominalizarile vor fi transmise Guvernului pentru finalizarea procedurii de desemnare a candidatului Romaniei pentru functia de judecator CJUE, in conformitate cu art. 6 si 7 din Procedura de selectie”, se arata intr-un comunicat postat luni pe site-ul Ministerului Justitiei.

Comisia de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la CJUE s-a intrunit la 3 martie, la sediul Ministerului Justitiei, in vederea intervievarii candidatilor.

Printre candidatii selectati anterior sa sustina interviul au fost presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean, si actualul director al Institutului National al Magistraturii, Octavia-Matei Spineanu.

In 29 ianuarie, Ministerul a anuntat ca a lansat procedura de selectie pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la CJUE.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu